TERENSKI KABRIOLET

Prodaje se izuzetno rijetka prerada Mercedesa G-Klase: Heuliez Intruder iz 1996. godine

Bila je to mješavina Mercedesove G-Klase 320 i SLK-a, a ispod poklopca motora smješten je 3,2-litreni šestocilindrični motor

Mercedes G Intruder

 Classic Driver

Ovaj iznimno rijedak Mercedes G Intruder tvrtke Heuliez ide na oglasnik, a riječ je o posebnom automobilu kojeg potpisuje isti proizvođač karoserija koji je izradio karoseriju Peugeota 177B 1925. godine. To je tvrtka koja je postala popularna po svojim ‘specijalima‘.

image

Mercedes G Intruder

Classic Driver

Tijekom svih tih godina Heuliez je aktivno surađivao s Citroënom, iako je radio i za Renault. R5 Turbo većinom se može pripisati njima, a izazov je bio promijeniti raspored s prednjeg na stražnje smješteni motor. Na isti način, Heuliez je kasnije proizvodio homologirani 206 T16.

image

Mercedes G Intruder

Classic Driver

Na sajmu automobila u Parizu 1996. godine Heuliez je predstavio terenski kabriolet. Bila je to mješavina Mercedesove G-Klase 320 i SLK-a.

Ispod poklopca motora smješten je 3,2-litreni šestocilindrični motor povezan s automatikom s četiri brzine i pogonom na sva četiri kotača.

image

Mercedes G Intruder

Classic Driver

I zaista, terenski kabriolet imao je mnoge sličnosti sa SLK-om. Prototip je imao potpuno električni sklopivi metalni krov sličan krovu kabrioleta. U ovom obliku, Intruder bi se iz terenskog coupea mogao pretvoriti u terenski roadster za samo 30 sekundi.

Egzotični automobil nikad nije krenuo u proizvodnju, ali je izazvao veliko zanimanje onih koji su ga mogli vidjeti.

image

Mercedes G Intruder

Classic Driver

Heuliez je zatvoren 2013. godine, a u stečajnom postupku godinu dana prije, mnogi Heuliezovi prototipi i koncepti završili su na aukciji, uključujući i Intrudera, koji je prodan za 42.000 eura (316.000 kuna). Prije nekoliko godina doživio je potpunu restauraciju, a sada, s prijeđenih 1700 kilometara i cijenom od 202.370 eura (1,52 milijuna kuna), ponovno traži vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:40