BILA MU JE DOM

Prodaje se Airstream kamp prikolica legendarnog holivudskog glumca: Cijena, najmanje milijun kuna

Oskarovac je prikolicu koristio na lokacijama snimanja filmova od "Romansa u Seattleu" 1993. do "The Circle" 2017. godine
Airstream prikolica
 Bonhams

Američke Airstream kamp prikolice kultne su same po sebi, a sada se prodaje jedna povijesna putem aukcijske kuće Bonhams koju je koristio i kojoj je vlasnik čak 24 godine bio holivudski superstar Tom Hanks. Tipični je to Airstream kamper, konkretno model 34 Limited Excella iz 1992. godine, no njegova uloga bila je sve samo ne tipična.

image
Airstream prikolica
Bonhams

Naime, putovala je nebrojenim filmskim setovima diljem Sjedinjenih Država i bila doslovni dom Oscarima nagrađivanom američkom glumcu, a naći će se "ispod čekića" na Quail Lodge aukciji u Carmelu u Kaliforniji 13. kolovoza. Prikolicu krase brojne naljepnice s nazivima mjesta u kojim se našla, a riječ je o lokacijama na kojima je Hanks koristio prikolicu tijekom gotovo četvrt stoljeća.

image
Airstream prikolica
Bonhams

Prema opisu za aukciju glumac ju je koristio na lokacijama snimanja filmova od "Romansa u Seattleu" 1993. godine, do SF trilera "The Circle" 2017. godine s Emom Thompson. Upravo 1993. godne je glumac i kupio prikolicu s boravkom, kuhinjom i kupaonicom te je potpuno prilagodio svojim potrebama.

image
Airstream prikolica
Bonhams

Želio je od nje napraviti ugodan dom dok je snimao, pa ju je opremio namještajem "po mjeri"koji uključuje primjerice trosjed s uklonjivim nogama. Skromni krevet nalazi se straga dok prednja strana služi kao dnevna soba s električnim kaminom i spomenutim kaučem. Preko puta kuhinje je malena blagovaonica sa stolom i stolcima, a prikolica se prodaje sa svim namještajem.

image
Airstream prikolica
Bonhams

U ovom slučaju, s prikolicom stiže mnoštvo dodataka i posebnih suvenira. Primjerice, ormarići su prepuni posuđa i kuhinjske opreme, uključujući i aparat za espresso, a među dodacima je i šalica "Apollo 13" koju su potpisali Hanks i njegovi kolege s kojima je glumio u epskom filmu: Gary Sinise, Bill Paxton i Kevin Bacon. Hanks se također potpisao i na ormariću pored ulaznih vrata te na klima uređaju što daje na dodanoj vrijednosti ovoj prikolici.

image
Airstream prikolica
Bonhams

Novi vlasnik će 13. kolovoza za prikolicu trebati iskeširati najmanje 150.000 do 250.000 dolara koliko iznosi očekivana cijena... Nije malo novca, no vjerujemo kako će se zasigurno naći neki veliki ljubitelj holivudske legende koji će biti spreman platiti toliko za ovu jedinstvenu memorabiliju na kotačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:09