LAŽNI SUPUTNIK

Policajci trljali oči: Uhvaćen s lutkom suvozača u prometnom traku samo za više osoba, ali kakvom

Bolji pogled službenika u "starca" koji je staklenim pogledom gledao samo ravno i nije treptao očima otkrio je kako je riječ o lutki
Lutka starca
 Facebook, Profimedia

S obzirom na visoki standard u Kaliforniji koja broji 40 milijuna stanovnika, većina kućanstava ima i nekoliko automobila na raspolaganju. Međutim, u gradovima poput Los Angelesa na čijem širokom području živi gotovo polovica od tog broja, bez obzira na prometnice sa 6 traka u svakom smjeru, "u špicama" se svakodnevno stvaraju neviđene gužve i kilometarski zastoji pa ta činjenica stvara goleme problem zbog ogromne količine automobila, jer se uglavnom svaki od ukućana sam vozi na posao u svom automobilu.

Zato su još prije nekih dvadesetak godina uvedene tzv. "Carpool" trake samo za automobile u kojima se vozi dvoje ili više putnika kako bi se osigurao bolji protok, a onima koji se voze sami najstrože je zabranjeno korištenje tih traka. Ipak, bez obzira na visoke kazne nemali je broj onih koji se pokušavaju provući na "Carpool lane" s raznoraznim trikovima kako bi pokušali prevariti kontrole.

Međutim, ono na što su naišli policajci patrole kalifornijske policije u blizini grada Glendore do sada još nisu imali priliku vidjeti. Dok su kontrolirali promet u Carpool traci, naime, zaustavili su pick-up Toyotu Tacomu zbog nezakonito zatamnjenih bočnih prozora, a tada je uslijedio "show", javlja LA Daily News.

Zapravo, policajci su rekli kako uopće nisu primijetili da je na suvozačkom mjestu lutka dok vozač nije spustio prozor pa čak ni kad su provjeravali dokumente nije ih čudilo što stariji gospodin s borama na licu, naočalama za čitanje, maskom i s bejzbolskom kapom na glavi nije previše razgovorljiv.

Doduše u praksi, kako suvozač tako i ostali putnici pri zaustavljanja vozila u Sjedinjenim Državama ne smije govoriti dok traje kontrola osim ako ne dobiju dopuštenje od policajca. No bolji pogled službenika u "starca" koji je samo "zurio" ravno staklenog pogleda koji nije treptao očima otkrio je kako je riječ o savršeno izrađenoj lutki! Za LA Daily News policajci su izjavili kako je to bila najrealističnija lutka koju su ikad vidjeli!

Taj rad toliko ih je dojmio da su na Facebook stranici policijske patrole objavili fotografiju lutke. Međutim, prema vozaču nisu imali milosti već ga je slijedila kazna od najmanje 400 dolara za prekršaj, a za kojeg je kasnije ustanovljeno da je tako kršio zakon više od godine dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:43