RAĐEN PO NARUDŽBI

POGLEDAJTE NAJLUĐI MERCEDESOV KARAVAN IKAD! Samo 10 komada S73 T AMG sa 7,3-litrenim V12 motorom napravljeno je po narudžbi za Sultana od Bruneja

 
 BRABUS 7.3 S / FACEBOOK

Sultan od Bruneja poznat je po jednoj od najluđih i najvećih kolekcija automobila na svijetu. Pritom su poznati brendovi za njega izrađivali posebne jedinstvene modele prema njegovim željama. Među njima je i ovaj unikat – Mercedes S73 T AMG.

O čemu je riječ? Sultan je želio S-klasu u karavanskoj izvedbi sa 7,3-litrenim V12 AMG motorom iz srca Pagani Zonde. Rezultat? Upravo to – 1996. godine isporučen mu je prvi primjerak (na kraju ih je uzeo 10)!

Spomenuti 7,3-litreni motor razvija 555 KS te ujedno predstavlja i najveći motor ikad ugrađen u neki Mercedesov model (ugrađivao se i u SL 73 AMG), a ustvari je napravljen na osnovi V12 atmosferca obujma 6 litara kojem je u AMG-u obujam povećan na već spomenute 7,3-litre.

BRABUS 7.3 S ON FACEBOOK

Inženjeri iz Mercedesa i AMG-a morali su se i dobro pomučiti kako bi limuzinsku verziju S-klase pretvorili u karavansku izvedbu.

BRABUS 7.3 S / FACEBOOK

Uz to, napravljene su dorade na ovjesu, automobil je postavljen na 19-inčne crne monoblock naplatke, a snaga se prenosi putem 5-stupanjskog automatskog mjenjača.

U unutrašnjosti se nalaze posebna kožna sjedala, a vozaču na raspolaganju stoji i CD izmjenjivač s čak 10 CD-a.

BRABUS 7.3 S / FACEBOOK

Sultan je, kao što smo napomenuli, preuzeo 10 primjeraka, a u kakvom su stanju oni danas nije poznato. Ipak, Michael Shehan, prodavatelj iz kompanije Ferrari Online izjavio je kako je kolekcija vidjela bolje dane...

BRABUS 7.3 S / FACEBOOK

Što se tiče oznake 73 AMG, ona će se opet pojaviti na Mercedesovom modelu. Ipak, za pogon se neće brinuti 7,2-litreni motor, već će spomenutu oznaku dobiti hibridna izvedba modela AMG GT 4 Door sa 4,0-litrenim V8 motorom uparenim s električnim motorom.

BRABUS 7.3 S / FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:44