KAKAV ‘SLEEPER‘

Ovaj VW Caddy izgleda sasvim obično, ali je daleko od toga: Pokreće ga moćni VR6 iz Golfa R32

Ako vas prođe glasan i brz bijeli kombi, velike su šanse da je to bio Volkswagen Caddy R32, koji se trenutno prodaje na oglasniku

Volkswagen Caddy R32

 Facebook Screenshot

Kada tražite dostavno vozilo, morate uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika. Osim nosivosti i praktičnosti treba zaboraviti na snagu i pogon. Nažalost, problem većine kombija je prosječan raspon pogonskih jedinica, i rijetko dobijemo više od 140 KS. Međutim, ovaj VW Caddy je iznimka.

image

Volkswagen Caddy R32

Facebook Screenshot

Nažalost, to nije rezultat umijeća proizvođača, već kreativnosti vlasnika, koji je odlučio u Caddyja ubaciti VR6 motor iz Golfa R32. Malo se zna o tehničkim detaljima ovog projekta. Sve ukazuje na to da su mjenjač i motor izbačeni iz serijskog Caddyja u korist moćnog VR6, koji u Caddyju proizvodi, kako vlasnik navodi, 250 KS.

image

Volkswagen Caddy R32

Facebook Screenshot

Govorimo o automobilu iz Volkswagen grupe, što znači da su mnoge modifikacije bile lake za ugraditi. Dakle, 6-cilindrični motor lako stane ispod haube. Kako bi se zadržale izvrsne vozne karakteristike, promijenjen je i cijeli ovjes, koji je čvršći i niži. Iza Audijevih naplataka ugrađen je i bolji kočioni sustav.

image

Volkswagen Caddy R32

Facebook Screenshot

Jedino što ovdje nedostaje je pogon na četiri kotača, a sve ostalo je ostala "serijala". Kao rezultat, imamo nešto što zaista spada u kategoriju "sleepera". Iskustvo vožnje mora biti nevjerojatno, a prekrasan zvuk VR6 motora sigurno daje impresivno akustično iskustvo.

image

Volkswagen Caddy R32

Facebook Screenshot

Osim toga, vlasnik je u oglasu na eBayu naveo da projekt posjeduje puni TUV certifikat, bez kojeg ne bi mogao putovati njemačkim cestama. Cijena mu je 17.500 eura (132.000 kuna), što i nije tako mnogo kad se u obzir uzme opseg odrađenih modifikacija i procedura potrebnih da bi ovo bilo legalno na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:34