PRERADA IZ PAKLA

Nije žalio truda ni vremena: Od stare E-klase izradio repliku skupocjenog Mercedesa CLK GTR

Kad je bio predstavljen "civilni" primjerak sa 6,0-litrenim V12 motorom stajao je više od milijun njemačkih maraka
Lažni CLK GTR
 u/hashtagmiata Reddit

Mercedes CLK GTR danas je zasigurno jedan je od najznačajnijih sportskih automobila ikad kakvih je 1998. i 1999. godine proizvedeno samo 28 primjeraka u AMG pogonima u Affalterbachu (2 prototipa, 20 coupea i 6 roadstera) i prema tome jedan je od najrjeđih.

Cestovna je to homologacijska verzija Mercedesova bolida za FIA GT natjecanje 1997. godine te godinu kasnije za natjecanje na 24 sata Le Mansa.

Kad je bio predstavljen "civilni" primjerak sa 6,0-litrenim V12 motorom od 612 i 775 Nm stajao je više od milijun njemačkih maraka, a danas ako se koji i ponudi na dražbi, vlasnika mijenja za kakvih 4 do 5 milijuna eura.

Dakle kako kad je bio nov, a posebno danas, ovaj je kultni Mercedes smrtnicima jednostavno nedostupan. No ta činjenica nije omela jednog auto entuzijasta iz SAD kako bi ga posjedovao (ili barem nešto nalik njemu) pa se bacio na posao, a rezultat je pred vašim očima.

image
Lažni CLK GTR
u/hashtagmiata Reddit

Fotografija Mercedesa CLK GTR iz kućne radinosti pojavila se na Redditu, a kao baza replike poslužio je stari Mercedes E-klase (W210) koji je dobio mnoštvo detalja koji podsjećaju na stvarni CLK GTR.

Premda rezultat djeluje, ruku na srce, jako loše, ovom zanesenjaku valja stisnuti ruku barem za uložen trud jer je vidljivo prema dijelovima i razini transformacije, posebice stražnjeg kraja, kako je staru E-klasu pod svaku cijenu želio izgledom približiti svojem autu snova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:27