VELIK TRUD

Netko je ‘prekrojio‘ pravi Audi R8 V10 Spyder kako bi napravio - lažni Ferrari LaFerrari!

Audi R8 V10 očito nije bio dovoljno ‘cool‘ za jednog južnoafričkog vlasnika, koji ga je odlučio pretvoriti u LaFerrari.

Audi R8 V10 LaFerrari

 Facebook Marketplace

Spremni smo se kladiti da bi većina vas koji ovo čitate bila oduševljena imati jedan od Audijevih super automobila u svojoj garaži.

U redu, možda nije riječ o Ferrariju ili nekoj drugoj talijanskoj egzotici, ali je tehnički riječ o "rođaku" Lamborghinija Gallarda, pa je teško osporiti njegov status superautomobila. Međutim, očito nije dovoljno cool za jednog južnoafričkog vlasnika, koji ga je odlučio pretvoriti u LaFerrari.

image

Audi R8 V10 LaFerrari

Facebook Marketplace

Jedno je izrezati staru Toyotu MR2 ili Peugeot 406 kako bi se od njega napravio "lažni talijanski superautomobil", kao što se često radilo tijekom proteklih godina.

Ali iskasapiti automobil poput R8 V10, koji je ionako u osnovi superautomobil, druga je stvar, posebno s obzirom da najjeftiniji primjerci koštaju najmanje 400.000 kuna.

image

Audi R8 V10 LaFerrari

Facebook Marketplace

Međutim, ovaj projekt ima i svoje pogodnosti. Za razliku od mnogih Ferrarijevih dvojnika, ovaj automobil nudi prikladnu razinu zvuka i performansi zahvaljujući 5,2-litrenom V10 motoru od 532 KS. To zasigurno nije najgora konverzija koju smo vidjeli, i ako gledate iz određenog kuta nakon dobrih šest piva, možda će vas na trenutak i prevariti.

image

Audi R8 V10 LaFerrari

Facebook Marketplace

Iako nije sve pogođeno, stražnji dio izgleda dobro, a prednji dio kvare samo svjetla pogrešnog oblika. Međutim, sve pada u vodu kad pogledamo u profil. Kotači i prozori totalno su pogrešni, a međuosovinski razmak izgleda prekratak, što je čudno, jer Audi i Ferrari mjere istih 2,65 m između osovina.

image

Audi R8 V10 LaFerrari

Facebook Marketplace

I naravno, tu je unutrašnjost. Jednostavno lijepljenje Ferrarijevog logotipa na volan neće nikoga prevariti. Čini se da je prodavač toga svjestan, jer kaže da je "potrebno malo poraditi unutrašnjost", kao i na šarkama na vratima, koje su očito preslabe da podupru leptir vrata.

image

Audi R8 V10 LaFerrari

Facebook Marketplace

Automobil se prodaje putem Facebook Marketplacea za 650.000 južnoafričkih randa (292.822 kune), a to je daleko ispod onoga što biste platili za pravi R8 V10 Spyder. To je također manje nego što neki ljudi traže za Ferrarijeve replike bazirane na mnogo manje egzotičnim donatorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:00