FOTO

NESREĆA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM: Orao od 3,5 kg ostao zaglavljen u motoru kamiona, no uz pomoć veterinarske službe oslobođen i spreman za nove letove!

 
 wildlifeimages.org

Ekipa iz rehabilitacijskog centra za divlje životinje u Oregonu ovaj je tjedan objavila slike neobičnog slučaja koji je umalo završio kobno po orla koji je završio u motoru kamiona.

Odrasla ženka sa svojih 3,5 kg zbog „neopreznog” je leta završila u kamionu, a sreća je da je vozač odmah to primijetio. Naime, dok je vozio po cesti u Medfordu primijetio je orla nakon čega je čuo udarac.

Po dolasku na odredište pregledali su kamion i imali što za vidjeti – prestrašena i ozlijeđena ptica ostala je zarobljena između kabinskog prostora i motora.

Odmah je pozvana stručna ekipa iz centra za rehabilitaciju divljih životinja kako bi priča s pticom grabljivicom i simbolom Amerike dobila sretan završetak

Orao je zbrinut u spomenutom centru i uspješno se oporavlja te je samo pitanje dana kada će biti vraćen u divljinu budući da su pregledi i snimanja otkrili kako nema težih ozljeda niti prijeloma (s tim da će ovaj put morati biti nešto pažljiviji u letu kako ponovno ne bi završio u kamionu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:38