AUKCIJA

Ne prestaju nas iznenađivati: Netko je za Acuru Integru Type R dao više od pola milijuna kuna

Važno je uzeti u obzir činjenicu da mnogi ovaj automobil smatraju najboljim sportskim automobilom s prednjim pogonom svih vremena

2000. Acura Integra Type R

 Bring-A-Trailer

Aukcijske cijene klasika s malom kilometražom ne prestaju nas iznenađivati, a posljednja takvog tipa je ova Acura Integra Type R iz 2000. godine, koja je preko Bring-A-Trailer aukcijske platforme upravo prodana za 73.000 dolara (548.000 kuna). Za usporedbu, to je za 1,5 puta više od cijene s kojom je dolazila kada je bila nova, i za oko 30.000 dolara (225.000 kuna) više od onoga što je plaćena 2019. godine.

image

2000. Acura Integra Type R

Bring-A-Trailer

I ne samo to, nego umjesto u popularnijim bojama "Championship" bijeloj ili "Phoenix" žutoj, ova Integra je završena u nešto manje poželjnoj "Flamenco" crnoj. Kao dodatak ludilu, ovaj Type R se zapravo prodavao po dvostruko većoj cijeni od potpuno nove aktualne Integre.

image

2000. Acura Integra Type R

Bring-A-Trailer

I dok smo svjesni da još nema nove Integre Type R (očekuje se da će se planirani model performansi zvati Type S i neće stići još neko vrijeme), činjenica je da je ovo 22 godine star automobil koji je prodan za dvostruko veću cijenu od svog najbližeg modernog pandana.

image

2000. Acura Integra Type R

Bring-A-Trailer

S time na umu, postoje i razlozi zašto bi netko bacio toliko novaca na ovaj automobil. Kao prvo, naravno, riječ je o kolekcionarskom primjerku. Čak i ako zaboravimo na njezino stanje, za ovu Integru se kaže da je jedna od samo 1500 primjeraka koje je Acura proizvela za tržište SAD-a te godine.

image

2000. Acura Integra Type R

Bring-A-Trailer

Zatim, tu je i kilometraža koju treba uzeti u obzir. Na satu ima otprilike 30.000 kilometara, što znači da se još ne trebate brinuti oko pitanja pouzdanosti, ali ni oko toga da je bila premalo vožena. Povrh svega toga, važno je uzeti u obzir činjenicu da mnogi ovaj automobil smatraju najboljim sportskim automobilom s prednjim pogonom svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:49