NIJE GA OSIGURAO

Najbrža zapljena automobila ikad! Ovaj Renault Megane vlasnik je imao tek 30 sekundi!

Nije imao sreće. Policija je pozvala "šlep" da odvuče vozilo i još je vozač dobio kaznu od 300 funti
Zapljena vozila
 Northampton Special Constables Team Twitter

Policija iz britanskog Northamptona odradila je jednu od najbržih zapljena automobila u povijesti. Naime, u Velikoj Britaniji vožnja neosiguranog automobila ilegalna je, ali i jedan od najtežih prometnih prekršaja uopće, koji se kažnjava visokim novčanim iznosima te zapljenom neosiguranog vozila, ako se zateklo u prometu.

Na Twitteru su se policajci tako pohvalili da su izveli zapljenu jednog Renaulta Meganea Cabrioleta. Vozač se, naime, neoprezno skoro zabio u policijsko vozilo što je bilo dovoljno za zaustavljanje.

Pritom je vlasnik rekao da je izlazio s parkinga na kojem je doslovno 30 sekundi ranije kupio rabljeni Renault, no našao se u problemu jer vozilo nije bilo osigurano.

Nepotrebno je reći da policajci nisu imali puno simpatija za vozača jer su odmah zaplijenili automobil i odvukli ga s mjesta događaja. To se čini pomalo strogo, ali zakon je zakon.

Vožnja bez osiguranja velik je problem u Velikoj Britaniji, a Fox News je donio analizu kao je upravo to i najčešći prometni prekršaj zabilježen tijekom aktualnog, prvog mjeseca kampanje sigurnosti na cestama policije Northamptonshirea. U samo četiri tjedna operacija je rezultirala s 19 uhićenja i 64 zaplijenjenih vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:57