TUNING

Mansory predstavio svoj najluđi Rolls-Royce Dawn do sada: Narančasto-bijela tema je posebnost

Kontroverzni tuner skrenuo je s teme ‘slavnog roadstera iz 1920-ih‘ i odlučio se za čistu preobrazbu koja se posebno ističe vizualno

Mansory Rolls-Royce Dawn Pulse Edition

 Mansory

Mansory je ponovno iznenadio preradom Rolls-Royce Dawna, nakon izdanja Silver Bullet Editimodelom koji je predstavljen 2021. godine.

Ovaj put, kontroverzni tuner skrenuo je s teme "slavnog roadstera iz 1920-ih" i odlučio se za čistu preobrazbu koja se posebno vizualno ističe.

Nazvan Pulse Edition, modificirani Rolls-Royce Dawn preuzima izdanje Silver Bullet, ali s karoserijom koja je potpuno obojena u bijelo.

Tu je čak i maleni spojler na rubu poklopca prtljažnika, kao i sportski difuzor – oba također obojena u bijelo. Čak su i 22-inčni naplatci završeni bijelom bojom.

image

Mansory Rolls-Royce Dawn Pulse Edition

Mansory

Tuner je zatim upotrijebio narančaste detalje kako bi se automobil isticao, a to uključuje krov, dio rešetke, prednja svjetla, pa čak i Spirit of Ecstasy, između ostalog. Mansory nije spomenuo korištene materijale, ali poznavajući tvrtku, očekujemo karbonska vlakna kao glavni recept.

image

Mansory Rolls-Royce Dawn Pulse Edition

Mansory

Narančasto-bijela tema nastavlja se iznutra, a to uključuje prostirke, sjedala i upravljač koji neiznenađujuće iskače u toj vrlo blistavoj i citrusnoj boji. Mansory nije dao informacije o materijalima korištenim u kabini, ali opet, poznavajući proizvođača automobila, očekujemo da će se u mješavinu ubaciti vrhunski materijali.

image

Mansory Rolls-Royce Dawn Pulse Edition

Mansory

Što se tiče performansi, Mansory je spomenuo da Dawn Pulse Edition dolazi s novorazvijenim sportskim ovjesom i sportskim ispušnim sustavom visokih performansi s bijelim četverostrukim ispušnim cijevima. Nisu spomenute konačne brojke za snagu motora, ali ako je Silver Bullet Edition ikakav pokazatelj, tuner može povećati snagu na 730 KS i 1000 Nm okretnog momenta jednostavnim podešavanjem ECU-a.

image

Mansory Rolls-Royce Dawn Pulse Edition

Mansory

Kako je objavljeno, Rolls-Royce završava proizvodnju modela Wraith i Dawn ove 2023., a knjige narudžbi su već zatvorene prošle godine. Ipak, ovaj paket je za sadašnje vlasnike Dawna koji žele nešto svježe za svoj kabriolet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:01