doprinos sugurnosti

Jednostavno i efikasno: Ovim pametnim trikom spriječit ćete zadržavanje vode na retrovizorima

Pametan trik testiran je u videu na društvenim mrežama i ostavio je gledatelje zaprepaštene koliko je učinkovit

Zadržavanje vode na retrovizoru (ilustracija)

 Profimedia

Pametan trik testiran je u videu na društvenim mrežama i ostavio je gledatelje zaprepaštene koliko je učinkovit. Koristan savjet je zapravo vrlo jednostavan: svoje osvrtno zrcalo premažete sapunom, a zatim ga nježno obrišete krpom, ostavljajući tanki sloj vodoodbojnog sapuna na staklu.

Zato kad se voda poprska po zrcalu, ona sklizne s njega bez da kapljice ostaju skupljene na površini. Trik je izvorno pronađen na TikToku, a testirao ga je korisnik Instagrama Michael Khieu. Objavio je isječak testa s natpisom "Činjenica ili izmišljotina?", piše britanski The Sun.

image

Trik protiv zadržavanja vode na retrovizorima

TikTok web Screenshot

U videu je testirao trik na jednom od svojih automobila, Fordu Mustangu. Koristio je nastavak za prskalicu na crijevu kao simulaciju kišu, prskajući svoj retrovizor kapljicama. Zatim ga je obrisao sapunom, pa krpom. Na kraju ga je natopio vodom iz plastične boce, koja je iscurila, a na ogledalu nije ostala ni kap.

image

Trik protiv zadržavanja vode na retrovizorima

TikTok Web Screenshot

Komentatori su bili zapanjeni pametnim savjetom. Jedan je napisao: "To je znanost". Pokušavajući objasniti trik, jedan komentator je napisao: "To je zbog ulja u sapunu". I zaista je tako, barem u teoriji, jer se ulje ne otapa u vodi pa su površine premazane uljem vodoodbojne.

Međutim, drugi je komentator pozvao na oprez, upozorivši da bi sloj ulja mogao pretjerano reflektirati svjetlost od drugih automobila koji voze iza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:39