AUKCIJA

Jedan od prvih Aston Martina Valkyrie objavljen na oglasniku: Prodan samo nekoliko dana poslije

Britanski hiperautomobil prodao je Tom Hartley Jnr. i završen je u Aston Martin British Racing Green, što mu zaista pristaje

Aston Martin Valkyrie

 Tom Hartley Jnr.

Jedan od prvih Aston Martin Valkyrie koji je stigao na tržište rabljenih automobila pronašao je novog vlasnika samo nekoliko dana nakon što je stavljen na prodaju.

image

Aston Martin Valkyrie

Tom Hartley Jnr.

Valkyrie je jedno od najistaknutijih ulično legalnih vozila ikada proizvedenih i ograničeno na samo 150 primjeraka diljem svijeta. Ovaj primjerak je broj 139 i iako nije poznato za koliko je prodan, očekujemo znatno više od početne cijene od 3 milijuna dolara (22,2 milijuna kuna).

image

Aston Martin Valkyrie

Tom Hartley Jnr.

Britanski hiperautomobil prodao je Tom Hartley Jnr. i završen je u Aston Martin British Racing Green, što mu zaista pristaje. Također treba spomenuti mat crne naplatke od magnezija sa srebrnim centrom, crnim kočionim čeljustima te krovom i poklopcem motora od sjajnih karbonskih vlakana. Različite srebrne Argento grafike također krase eksterijer.

image

Aston Martin Valkyrie

Tom Hartley Jnr.

Kao i sve Aston Martin Valkyrije, unutrašnjost je prilično oskudna. Među ključnim značajkama su sjedala od ugljičnih vlakana s podstavom od crne alcantare, srebrni kontrastni šavovi i nevjerojatna količina ugljičnih vlakana na gotovo svakoj površini.

image

Aston Martin Valkyrie

Tom Hartley Jnr.

Tom Hartley Jnr. prodao je automobil s 2 para slušalica, rezervnim ključem, trokutom upozorenja, kompletom za pumpanje guma i detaljima o povijesti automobila, uključujući originalnu fakturu. Valkyrin izvorni vlasnik prešao je samo 121 kilometar s njom.

image

Aston Martin Valkyrie

Tom Hartley Jnr.

Dok izvanredan aerodinamički paket Valkyrie odmah razlikuje od svih drugih automobila na cesti, njen motor je jednako poseban. Proizveden od strane Coswortha, 6,5-litreni atmosferski V12 vrti se do 11.000 okretaja u minuti i proizvodi kombiniranu snagu od 1160 KS i 900 Nm okretnog momenta uz pomoć elektromotora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:01