nema predaje

Je li ovo svjetski rekord? Dostavljač Toyotom Corollom iz 1993. prešao dva milijuna kilometra!

‘Da nisam radio na njoj, ne bih vjerovao da može napraviti dva milijuna, a da nešto ne pođe po zlu‘, rekao je mehaničar

Graeme Hebley i njegova Toyota Corolla

 NZ Herald

Novozelanđanin je svojom Toyotom Corollom iz 1993. prešao više od dva milijuna kilometra - a automobil i dan danas radi bez greške. 72-godišnji Graeme Hebley primijetio je da je dostigao brojku od 2 milijuna u ožujku ove godine i vjeruje da će njegov automobil vjerojatno "raditi zauvijek".

Automobil je kupio 2000. godine kada je Corolla na satu imala samo 80.000 kilometara. S obzirom na to da od 1968. godine radi kao dostavljač novina, brzo je skupio kilometražu na Toyoti. Šest dana u tjednu putovao je od Wellingtona do New Plymoutha, na sjevernom otoku zemlje. Za to putovanje u jednom smjeru potrebno je četiri sata i 45 minuta.

Njegova Toyota Corolla, koja još uvijek ima originalni motor i mjenjač, svaki radni tjedan prijeđe gotovo 5000 kilometara. Kako bi sve bilo pod kontrolom, gospodin Hebley svakih dva tjedna ide na servis svog automobila u Guthrie‘s Auto Care. Mehaničar John Sherman potvrdio je rekord nakon godina servisiranja Corolle.

image

Graeme Hebley i njegova Toyota Corolla

NZ Herald

"Da nisam radio na njoj, ne bih vjerovao. Nema šanse da bih vjerovao da može napraviti dva milijuna, a da nešto ne pođe po zlu", rekao je za New Zealand Herald. Impresivnu brojku na satu John Sherman pripisuje pouzdanosti starijih Toyotinih vozila, čestim servisima i stalnom održavanju vozila g. Hebleya.

Tvrdio je da nikada nije vidio ništa približno udaljenosti koju je prešla Corolla, podsjetivši da je najbliži bio automobil koji je prešao 700.000 kilometara. "Ali ništa ovako. U cijeloj mojoj karijeri, to je najviše što sam vidio", rekao je. Gospodin Hebley i dalje svaki tjedan putuje po sjevernom otoku Novog Zelanda, rekavši da ne planira prestati voziti u skorije vrijeme. "U ovom trenutku vjerujem da bi me mogla nadživjeti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:16