TUNING

FOTO, VIDEO: NOVITEC SE DOHVATIO FERRARIJA F8 TRIBUTO Uz povećanje snage, novi ispušni sustav i niži ovjes dolaze i posebni Vossen naplaci

 
 Novitec

Njemački tuner Novitec ponudio je kit za povećanje snage s dva plug-and-play upravljačka modula N-Tronic za 3,9-litreni twin-turbo V8 motor Ferrarija F8 Tributo koji inače serijski isporučuje čak 720 KS i 770 Nm okretnog momenta i koji do 100 km/h sprinta za spektakularnih 2,9 sekundi.

Foto: Novitec

Pritom tuningom njemačkog specijalista snaga raste na 67 KS i 112 Nm, što u finalu donosi 787 konjskih snaga i 882 Nm pri 3000 okretaja. Sprint do 100 km/h je zahvaljujući tome skraćen na 2,7 sekundi, a najveća brzina premašuje 340 km/h premda se ne navodi za koliko točno.

Novost je i novi Novitec High-performance ispušni sustav (čiji zvuk možete poslušati u videu) u potpunosti izrađen od nehrđajućeg čelika. Zainteresirani pritom mogu odabrati i verziju s elektroničkim upravljanjem zvukom.

Novitec

Baš kao i posebno dizajnirane Vossen s pet krakova od 21 cola sprijeda i 22 straga u jednoj od 72 različite boje i nekoliko izvedbi "finiša" polirane površine.

Tu su i sportske Novitec opruge koje F8 Tributo spuštaju za dodatnih 35,, što pridonosi još boljem ležanju i upravljanju. U unutrašnjosti pak zainteresirani se mogu odlučiti za razne kombinacije kože i alkantare, zajedno ili odvojeno.

Na koncu, jedan ovakav diskretan tuning za Ferrarijevu raketu u ovom slučaju nije pretjeran već suptilan i jako nam se sviđa.

Što se cijene tiče, najbolje je posjetiti stranicu Noviteca pa ovisno o raziti tuninga provijeriti iznose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:01