TUNING

FOTO: DIZELSKA ENERGANA JE KRALJ AUTOBAHNA Alpina predstavila savršenog sportskog gutača kilometara D3 S od 355 KS!

 
 Alpina

Nakon prve prerade novog BMW-a Serije 3, Alpina je upravo predstavila i drugu, a riječ je o dizelskoj inačici D3 S.

Nudi se prerada za obje karoserijske verzije, limuzinu i karavan i teoretski D3 S je sada bliži tituli "dizelskog M3" nego ikad ranije.

Naime, serijski dizelski 3,0-litreni redni twin-turbo šestak sada isporučuje 335 KS što je za 15 KS više od BMW-a M340d koji je poslužio kao osnova.

Alpina pritom garantira vrhunski odziv na gas, gotovo pa trenutan na niskim brojevima okretaja, te isporuku snage i na visokim brojevima okretaja, a to je ono u čemu dizelaši baš i nisu osobito dobri.

Foto: Alpina

Osim toga, po prvi put Alpina u D3 S modelu nudi mild-hibridnu tehnologiju koja isporučuje električnu snagu od 11 KS,

Motor je uparen s 8-stupanjskom ZF automatikom koji snagu prenosi na sva četiri kotača zahvaljujući xDrive pogonu.

Alpina

Omjerima prijenosa, prednja/stražnja osovina, u Alpini su se također poigrali, a sve kako bi se osigurala optimalna isporuka snage, ali s orijentacijom na stražnje kotače.

Performanse: do 100 km/h iz stajanja D3 S sprinta za 4,6 sekundi (4,8 s Touring), a maksimalna brzina iznosi 273 km/h (270 km/h Touring).

Alpina

Dakle dok su brojke ubrzanja iste kao i kod serijskog modela M340d, najveća brzina je značajno podignuta. Usto, premda je D3 S opremljen podesivim Alpina Sport ovjesom, ova prerada nije zamišljena za stazu već za brzo gutanje kilometra na Autobahnu.

Cijena u Njemačkoj s davanjima za sedansku verziju iznosi 70.500 eura dok za touring verziju traže 71.900 eura a prve isporuke zakazane su za studeni 2020.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:18