POČETAK ELEKTRIČNE ERE

ELON MUSK ODUŠEVLJEN FORDOM MUSTANGOM NA STRUJU: Čestitao i poručio kako je to budućnost auto industrije i snažan poticaj drugim proizvođačima!

 

Jučerašnje predstavljene novog Fordovog potpuno električnog modela izazvalo je brojne reakcije.

Prije svega, činjenica kako su na električni model koji je pritom SUV odlučili staviti naziv i oznaku kultnog Mustanga neke okorjele obožavatelje marke itekako je naljutila.

S druge strane, neki se slažu kako je to realni slijed događanja i razvoja automobilske industrije. A među njima je i osnivač Tesle Elon Musk koji se odmah na Twitteru čestitao Fordu: „Čestitke na modelu Mustang Mach E. Električni automobili su budućnost. Uzbuđen sam nakon ove premijere jer smatram da će ovo ohrabriti i ostale proizvođače da se okrenu struji”, napisao je u svom Tweetu.

U Fordu su bili zadovoljni ovom gestom te su mu se preko društvenih mreža zahvalili i pritom napisali: „Vidimo se na punjaču”.

Podsjetimo, jučer je Ford predstavio potpuno električni model Mach-E koji će se nuditi u pet različitih verzija snage od 259 KS do 465 KS i dometom od 370 do 483 kilometara.

Iako se automobil već sada može naručiti uz depozit od 500 dolara, prve isporuke ipak neće tako skoro, pa se spominje sredina 2020. godine, dok će osnovna verzija Select i najjača GT na tržište tek 2021. godine.

Foto: Ford

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:04