pogledajte video

Deveti krug pakla: Ovo groblje automobila u Japanu para srce auto entuzijastima

Uočavaju se ostaci nekoliko Corvette modela između 1982. i 1986. godine, ali to je tek početak priče

Auto olupine

 Youtube screenshot

Na osamljenom dijelu Japana postoji mjesto koje bi moglo biti najtužnije automobilsko groblje u zemlji, gdje stari modeli Chevrolet Corvette umiru u tišini. Zahvaljujući snimci objavljenoj na kanalu Sammita na YouTubeu, otvara se prizor zaraslog polja pretrpanog Corvette automobilima C3 generacije, s ostatcima nekad sjajnih japanskih sportskih automobila poput starih Datsun Z i Toyota Supra.

image

Auto olupine

Youtube screenshot

Točna lokacija ovog groblja ostaje nepoznata, kao i vrijeme kad je snimljeno, ali jasno je da su ovi automobili već odavno zaboravljeni.

Uz brzi pregled, uočavaju se ostaci nekoliko Corvette modela između 1982. i 1986. godine, ali to je tek početak priče. Dok se kreće kroz obraslo područje, otkriva se da brežuljci nisu prirodni - već nakupine automobilskih olupina, dijelova i ostataka koji su s vremenom prekriveni travom i rastinjem.

Na prvi pogled, to izgleda kao napušteno odlagalište ili smetlište, s ruševinama nekadašnjih garaža koje se naziru pod vegetacijom.

U jednom od tih ostataka garaže, vidljiva je karoserija starog Datsuna Z, vjerojatno modela 240 ili 260, koja leži među ruševinama. Pogled na motor otkriva zahrđali motor i druge dijelove, što dodatno pojačava osjećaj tuge. Još potresniji prizor pruža se kada se ugleda spljoštena A70 Toyota Supra na obližnjem brdu. Dok se kamera približava, jasno se vide uništena stražnja svjetla.

image

Auto olupine

Youtube screenshot

Video traje 27 minuta, prikazujući sve više dijelova automobila i olupina pokopanih u visokoj travi. Čini se da je ovo mjesto izgubljeno za svaku nadu obnove, ostavljeno da ga priroda preuzme. Iako smo vidjeli mnoga napuštena vozila tijekom godina, ovo prostrano automobilsko groblje, prepušteno prirodi, pruža sablastan pejzaž koji ostavlja dubok dojam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:08