SVAKA ČAST

COOL PROJEKT: studenti strojarstva od Porschea 986 Boxster stvorili Shooting Brake izvedbu sa elementima raznih modela, od 911-ice pa sve do Peugeota

 
 vanthulldevelopment.com

Početna ideja, mnogo truda i rezultat je tu! Tim redom mogli bismo opisati ovaj jedinstveni projekt koji dolazi iz Nizozemske, a na kojem su radili studenti strojarstva u suradnji s kompanijom Van Thull Development koja se bavi preradama različitim automobila. Sve je krenulo kada je Erik Groenendijk sa sveučilišta Fontys došao na ideju da od Porsche modela napravi jedinstvenu "shooting brake" izvedbu. Za taj je projekt zadužio tim studenata koji su udružili snage s već kompanijom Van Thull Development, a kao baza je uzet Porsche 986 Boxster zbog jednostavnosti i dostupnosti.

Već prema prvim slikama možete vidjeti kako od tog automobila gotovo ništa nije ostalo isto - barem u vizualnom smislu.

Naime, velik dio elemenata preuzet je s drugih modela (iz tima su objasnili kako je to bilo nužno, budući da bi samostalna izrada dijelova bila preskupa, a plan je bio prodati automobil nakon što projekt završi), pa se tako ističu elementi s Porschea 911 997, stražnja svjetla i branik s modela 991, a zanimljivo kako je dio karoserije preuzet s Peugeota (iako se ne navodi točno koji element i s kojeg modela, pretpostavljamo kako je riječ o C-nosačima).

Naravno, nije bilo lako uskladiti sve dijelove i bilo je mnogo posla oko izrade i "sklapanja" svih dijelova u jednu suvislu cjelinu.

Fontys Minor Motorsport Engineering Facebook

Tako su blatobrani, krov napravljeni "po mjeri". Krajnji rezultat, moramo priznati, izgleda odlično! Svaka čast studentima i njihovim mentorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:29