NOVO DOBA

Charge Cars predstavio restomod električnog Mustanga iz 1967. Amerikancima: ‘Oduševljeni su!‘

‘Oduševljeni smo što smo u Los Angelesu s našim partnerima kako bismo proslavili lansiranje Chargea ‘67 u SAD‘

Charge Cars Ford Mustang

 Charge Cars

Britanska tvrtka Charge Cars dovela je svog električnog Forda Mustanga Fastbacka iz 1967. u SAD u sklopu turneje kojom želi povećati prodaju.

image

Charge Cars Ford Mustang

Charge Cars

Chargeov restomod Mustanga iz 1967. predstavljen je početkom ožujka i bit će ograničen na samo 499 primjeraka diljem svijeta. Proslavit će svoj debi u SAD-u u Petersen Automotive Museumu u Los Angelesu krajem listopada prije nego što će prisustvovati nizu drugih događaja diljem Zapadne obale i drugdje. Zatim će biti predstavljen na sajmu automobila u Los Angelesu sredinom studenog.

image

Charge Cars Ford Mustang

Charge Cars

"Oduševljeni smo što smo u Los Angelesu s našim partnerima kako bismo proslavili lansiranje Chargea ‘67 u Sjedinjenim Državama", rekao je izvršni direktor Charge Carsa Vadim Shagaleev. "To je idealno odredište za našu tehnologiju, dizajn i performanse, koje su oživjele na tako uzbudljiv način".

image

Charge Cars Ford Mustang

Charge Cars

U stvaranju svog električnog Mustanga, Charge Cars je odlučio ne petljati se previše s njegovim klasičnim dizajnom i umjesto toga koristiti službeno licenciranu školjku iz 1967. godine. Iako izgleda uglavnom originalno, eksterijer je moderniziran s LED prednjim i stražnjim svjetlima, ujednačenim ručkama na vratima, prepoznatljivim kotačima i potpuno zatvorenom prednjom maskom. Paneli karoserije također su izrađeni od laganih kompozitnih materijala.

image

Charge Cars Ford Mustang

Charge Cars

Posebno je impresivan pogonski sklop. Sastoji se od paketa baterija od 63 kWh koji pokreću četiri elektromotora koji zajedno isporučuju 536 KS i 1500 Nm okretnog momenta. Charge Cars kaže da njihov EV Mustang može dohvatiti stotku za 3,99 sekundi, i može prijeći 322 kilometara s jednim punjenjem. Punjenje baterije do 80 posto traje jedan sat putem DC brzog punjača.

image

Charge Cars Ford Mustang

Charge Cars

Unutrašnjost električnog Mustanga nema gotovo ništa zajedničko s originalnim Mustangom iz 1967. Na primjer, tu je digitalna ploča instrumenata, portretno orijentirani infotainment zaslon, trokraki upravljač, bežično punjenje telefona i sustav nadzora tlaka u gumama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:45