REPLIKE

‘Bolji od pravog‘: Ovaj R8 na osnovi Audija A4 je najuvjerljivija replika automobila na svijetu

Još je mnogo toga dodano u A4 vrijedan 700 dolara (5,100 kuna), a konačni rezultat je "pljunuta slika" pravog R8

Audi R8 replika

 Web Screenshot

Uvjerili smo se da kod većine replika superautomobila na svijetu uvijek nešto pođe po krivom. Međutim, to nije slučaj s ovim Audijem R8, koji je zapravo A4. Za njegovu transformaciju bilo je potrebno nekoliko godina i kamioni puni oštećenih dijelova R8, što je rezultiralo automobilom koji je na mnogo načina impresivniji od stvarnog R8.

image

Audi R8 replika

Web Screenshot

Njegov graditelj, koji je želio ostati anoniman, rekao je da već desetljećima radi na otkačenim replikama. Podijelio je fotografije fastback Porschea 914/6 i Toyote Previe s licem BMW-a X5. Kada je saznao da njegova kćer voli Audi R8, odlučio je stvoriti jednog od Audija A4. Međutim, kada je došao do određene faze, shvatio je da gotov proizvod ima potencijal da bude uvjerljiv. Nakon što je saznao koliko jeftina karoserija oštećenog Audija R8 može biti, odlučio je nabaviti jednu.

image

Audi R8 replika

Web Screenshot

Brzo je prikupio asortiman dijelova karoserije R8, smanjujući količinu izrade od stakloplastike koju je morao napraviti. Neke dijelove je bilo nemoguće nabaviti jeftino, poput prednjih svjetala, pa je kupio oštećena kućišta i zamijenio njihove leće Lexanom premazanim 3M. Rešetke su replicirane pomoću dječjih glinenih kalupa, a upravljač Audija TT presvučen u R8 s lažnim gumbima i R8 oznakom.

image

Audi R8 replika

Web Screenshot

Još je mnogo toga dodano u A4 vrijedan 700 dolara (5,100 kuna), a konačni rezultat je "pljunuta slika" pravog R8 i navodno zavarava vlasnike prave stvari. To je sve dok ne otvore poklopac motora, koji skriva lažni V10.

image

Audi R8 replika

Web Screenshot

Očito, svrha ovog automobila još uvijek je izazvati reakcije ljudi, ali ne onakvu kakvu traži većina vlasnika replika superautomobila. Jedna je stvar željeti impresionirati, a posve druga nastojati iznenaditi i zabaviti. No, to ne znači da ovaj R8 ne impresionira, jer svakako to čini - na neki način više od pravog R8. S obzirom na to koliko su vještine za izradu ovakvog automobila rjeđe od novca za njegovu kupnju, skloni smo se složiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:13