žalili se

Bi li plastika modernih auta trebala biti kvalitetnija? Vozaču se otopili branici i retrovizori na suncu

Iz zastupništva su obitelji rekli da je za štetu kriva sunčeva svjetlost koja se odbija od jednog od prozora njihove kuće

Otopljena plastika

 X screenshot

Zamislite da parkirate svoj automobil ispred kuće, a kada ste odlučili krenuti na vožnju primijetili ste da se neki vanjski plastični dijelovi automobila počeli topiti. Upravo se to dogodilo kćeri Charlesa Goldberga iz Atlante (SAD) s njenom Hondom Civic iz 2022.

U prosincu se, naime, Goldbergova kći Elena vratila kući s fakulteta i parkirala svoj automobil na obiteljskom prilazu. Međutim, nije dugo trebalo da se pojave neki problemi jer je Elena primijetila da se boja počela pretvarati u mjehuriće na određenim područjima.

Nakon detaljnijeg pregleda, Goldberg je otkrio ne samo da je boja počela stvarati mjehuriće, već su se i neka područja automobila počela topiti, uključujući plastike bočnih zrcala na suvozačevoj i vozačevoj strani.

Goldberg je razgovarao s WSB-TV Atlanta 2 o tim problemima. Oštećenje retrovizora na vozačevoj strani je posebno ozbiljno, a čak su se i dijelovi prednjeg branika počeli iskrivljavati i deformirati.

Iako netko može pomisliti da je kriv proizvodni nedostatak, Honda nema ništa od toga. Nakon što je Civic odvezao do lokalnog Hondinog zastupstva, servisni savjetnik rekao je da je najvjerojatnije objašnjenje štete to što se sunce odbijalo od prozora u kući i djelovalo poput povećala, topeći neke od slabijih plastičnih površina.

Proizvođač automobila kaže da njegovo jamstvo za novi automobil ne pokriva ovakvu štetu izazvanu djelovanjem okoliša.

"Utvrđena je činjenica da fokusirana sunčeva svjetlost može zagrijati površine i uzrokovati štetu, ovisno o intenzitetu i vremenu izlaganja", rekao je glasnogovornik salona. “Ova vrsta oštećenja nije izolirana samo za automobile, niti za Hondu posebno. Ukratko, pod pravim okolnostima, iako rijetko, reflektirana sunčeva svjetlost može uzrokovati štetu, a Hondina ograničena jamstva ne pokrivaju štetu.”

Suočeni s mogućnošću da će morati platiti popravke iz vlastitog džepa, Goldbergovi su podnijeli žalbu Hondinom korporativnom uredu uvjereni da bi plastika i boja morali biti kvalitetniji za sve vremenske prilike, pa i one ekstremnije topline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:39