AKTUALNO

Započeo Stellantisov desetogodišnji plan velikog povratka Lancije: Stižu 3 nova modela do 2028.

U Lanciji kažu da će svake dvije godine stići novi model, a ukupno tri nova modela pokrit će 50 posto tržišnih niša

Tri nova modela

 Lancia

Stellantis ulaže u desetogodišnji plan vraćanja Lancije na svjetsku scenu (sada se samo Ypsilon već godinama prodaje u Italiji), nakon godina zanemarivanja unutar FCA grupe. Lancia je potvrdila tri nova modela, prije nego što će 2028. postati isključivo električna marka, pri čemu je najavila neke zanimljive značajke dizajna koje će biti predstavljene u budućnosti.

image

Plan za budućnost

Lancia

Luca Napolitano, izvršni direktor Lancije, rekao je: „Budućnost Lancie je započela i do kraja 2022. imat ćemo prvi okus novog smjera koji će nas dovesti do toga da postanemo vjerodostojan brend na premium tržištu, u ime inovativne, čiste i sigurne mobilnosti”.

image

Luca Napolitano

Lancia

Prema proizvođaču automobila, svake dvije godine vidjet ćemo novi model, a rezultirajući raspon od tri modela pokrit će 50 posto tržišta. Potpuno nova četvrta generacija Ypsilona stići će 2024. godine, u hibridnoj i potpuno električnoj varijanti. Zamijenit će sadašnji Ypsilon koji unatoč tome što je u prodaji s minimalnim promjenama od 2011. ostaje najprodavaniji u Italiji.

image

Lancia elektrifikacija

Lancia

Lancijin prvi crossover uslijedit će 2026. godine, oživljavajući povijesnu naziv Aurelia, koji se koristio između 1950. i 1958. za seriju modela limuzina, coupea, spidera i kabrioleta. Konačno, dugo očekivani preporođeni kompakt Lancia Delta stiže 2028. godine, isključivo u EV obliku.

image

Lancia centar za dizajn

Lancia

Najnovije priopćenje za javnost uključuje prve informacije o dizajnu. Novi modeli bit će inspirirani Lancijinom bogatom baštinom, reinterpretirajući ikonske elemente "na moderan i suvremen način".

To uključuje rešetku u obliku kaleža uz "inovativne rasvjetne elemente". Trend osvijetljene rešetke nije ništa novo, budući da ga BMW, Rolls-Royce, Mercedes-Benz i Škoda nude kao opciju za određene modele.

image

Lancia unutrašnjost povijesnih modela

Lancia

Za dizajn svih tri modela odgovoran će biti Jean-Pierre Ploué, koji je nedavno imenovan direktorom Lancia Designa u Centru Stileu u Torinu.

Unutar kabine možemo očekivati najveći postotak recikliranih materijala unutar Stellantis grupe. Istodobno, uspoređivanje s Mercedesom znači da bismo mogli vidjeti i veliko poboljšanje kvalitete, uklapanja i završne obrade. Unutarnji ambijent bit će inspiriran kultnim modelima prošlosti.

image

Luca Napolitano i Jean Pierre Ploue

Lancia

Lancia će također predstaviti "SALA" virtualno sučelje (Sound Air Light Augmented), kroz kojeg će vozač kontrolirati zvuk audio sustava, klima uređaj i ambijentalno osvijetljenje. U drugom tromjesečju 2022. Lancia će objaviti svoju organizacijsku strukturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:43