KORISNA SURADNJA

Zaboravite e-romobile: Audi i startup izrađuju električne rikše od starih EV baterija

Nunam nije prva tvrtka koja je došla na ideju dodavanja električne energije rikšama, jer su to uobičajeni prizor u Indiji

2022. Nunam Audi e-rikša

 Nunam; Audi

Audi se udružio s Nunamom, njemačko-indijskim startupom koji za cilj ima koristiti stare EV baterije za proizvodnju električnih rikša u Indiji. Štoviše, želi upotrijebiti baterije kako bi im pomogli u stvaranju čišće infrastrukture za punjenje.

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

"Akumulatori za automobile su dizajnirani da traju vijek trajanja automobila. Ali čak i nakon prve upotrebe u vozilu, oni i dalje imaju veliku snagu", rekao je Prodip Chatterjee, suosnivač Nunama. "Za vozila s manjim dometom kao i manjom ukupnom masom, iznimno su obećavajući. U našem projektu drugog života ponovno koristimo baterije iz električnih automobila u električnim vozilima".

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

Doista, Nunam nije prva tvrtka koja je došla na ideju dodavanja električne energije rikšama, jer su to uobičajeni prizor u Indiji. Većina, međutim, koristi olovno-kiselinske baterije, koje nisu posebno snažne i imaju kratak radni vijek. Često se ni oni ne zbrinjavaju kako treba, što može imati ekološke posljedice.

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

Osim što su teže od baterija za električne automobile, postojeće e-rikše također se uglavnom pokreću iz indijske energetske mreže, koja ima niz elektrana na ugljen. Kako bi se izbjegle te emisije ugljika, Nunam će također surađivati ​​s partnerskim organizacijama na postavljanju više ekoloških punionica.

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

Oni će stvarati energiju pomoću solarnih panela i ta će energija biti pohranjena, opet, u Audijevim baterijama. Nunamove e-rikše će se tada moći puniti na tim postajama, čineći ih praktički bez emisija.

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

Startup, koji je neprofitan, također će imati za cilj svoje e-rikše učiniti dostupnim posebno ženama, kako bi im pomogao da svoju robu plasiraju na tržište bez potrebe za posrednicima.

image

2022. Nunam Audi e-rikša

Nunam; Audi

"Inicijative poput Nunamove potrebne su za pronalaženje novih slučajeva korištenja e-otpada. Ne samo u Indiji nego i širom svijeta", rekao je Rüdiger Recknagel, direktor Audijeve zaklade za zaštitu okoliša. "Tako Nunam dijeli svoje znanje kako bi motivirao više inicijativa za razvoj proizvoda s komponentama drugog života koji mogu potaknuti eko-društvenu revoluciju naprijed".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:39