VOZIO DROGIRAN

Zabio se Teslom u električni stup pri 160 km/h, baterije odletjele do kuća i izazvale požar!

Mala eko i zdravstvena katastrofa: policija izdala upozorenje da baterije mogu ostati vruće i da mogu ispuštati otrovne pare i tvari
Tesla sudar
 City of Corvallis Police Department

Jedan Tesla Model 3 potpuno je uništen je u stravičnom sudaru u Corvallisu u Oregonu (SAD) no srećom, s obzirom na silinu udara pravo je čudo kako je vozač prošao bez težih ozljeda.

Uviđajem je utvrđeno kako je vozač Tesle Modela 3 bio pod utjecajem droge kada je izgubio kontrolu nad vozilom te izletio s ceste, pa proletio između dva stabla te se zabio u električni stup koji je srušen u naletu. Automobil je pritom gotovo presječen na pola.

Policija je utvrdila da je vozač u vrijeme nesreće vozio brzinom većom od 160 km/h. Policija Corvallisa je fotografije sudara podijelila na svom Facebook profilu koje pokazuju užas koji ih je dočekao na poprištu nesreće, ali i baterije koje su porazbacane posvuda uokolo.

image
Tesla sudar
City of Corvallis Police Department

Paket baterija Modela 3 koji je u sudaru probijen sastoji se od nekoliko tisuća cilindričnih baterijskih ćelija. Baterije su letjele toliko daleko da su razbile prozore na dva obližnja imanja. Jedna je pritom završila na krevetu vlasnika kuće te izazvala požar, a druga je doslovno sletjela u krilo jednog drugog stanovnika. Jedan je kotač Tesle pak odletio i udario u zid obližnje kuće te probio vodovodnu cijev u zidu što je dovelo do poplave.

image
Tesla sudar
City of Corvallis Police Department

Policijska uprava priopćila je da su zajedničkim naporima prikupili što su više mogli pojedinačnih baterijskih ćelija te upozorili lokalno stanovništvo da pripaze ako su koju propustili sakupiti. Izdali su i upozorenje da mogu ostati vruće do 24 sata te da mogu ispuštati otrovne pare i tvari.

image
Tesla sudar
City of Corvallis Police Department

Vozač Dylan Milota koji je vozio pod utjecajem droge marihuane prevezen je u obližnju bolnicu. Nema sumnje kako će nakon liječenja zbog nekoliko kaznenih prijava koje mu se stavljaju na teret na dulje vrijeme završiti iza rešetaka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. listopad 2021 16:13