ZIMSKE MUKE VOZAČA

Vrijedi probati: Ovo je trik kojim ćete najbrže zagrijati kabinu svog automobila

Većina vozača pali auto nekoliko minuta prije kretanja, no postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo

Zagrijavanje kabine automobila (ilustracija)

 Bailey-Cooper Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Zima je napokon stigla u Hrvatsku. Na temperaturama ispod nule mnogim je vozačima veliki problem izaći iz topline doma i sjesti u zaleđenu kabinu automobila. U tom trenutku čini se da struganje i odmagljivanje stakla te zagrijavanje kabine traje cijelu vječnost.

Srećom, postoji trik kako brzinski zagrijati unutrašnjost automobila.

Iako većina pali automobil nekoliko minuta prije kretanja i raspali klimu na najjače, postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo.

image

Klima uređaj (ilustracija)

Profimedia

Trusted Automotive Professionals (TAP) predložio je novu i potencijalno bržu metodu. Stručnjaci te organizacije tvrde da bi vozači u startu uvijek trebali smanjiti temperaturu u kabini na najnižu razinu i isključiti ventilaciju.

U objavi su napisali: ‘Kada upalite auto, pojačavanjem grijanja i ventilacije, samo ćete puštati hladan zrak u kabinu, bez ikakve koristi. Zato isključite ventilaciju, a nakon par minuta vožnje, postavite klimu na najveću moguću temperaturu i uključite ventilaciju. Tako ćete najbrže zagrijati kabinu.

Možda zvuči neobično, ali tako najbolje funkcionira sustav grijanja automobila‘.

Vozači koji imaju automatski klima-uređaj ne moraju slijediti ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski regulirati temperaturu, piše DailyStar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:58