aktualno

Volkswagen pokazao dugo očekivani osvježeni Golf VIII, za sada još u kamuflažnoj foliji

U kokpit sada s fizičkim prekidačima stižu i softverske inovacije među kojima će biti i integracija s ChatGPT-om

VW Golf GTI 2024.

 VW

Volkswagen Golf u osvježenim izdanju je skoro spreman, a pomalo iznenađujuće, Volkswagen će ga pokazati u GTI verziji, za sada u kamuflažnoj foliji, na sajmu potrošačke elektronike CES 2024. koji je upravo započeo u Las Vegasu.

Po prvi put službeno, dakle, možemo vidjeti nove značajke Volkswagen Golfa 2024, od novog prednjeg dijela do unutrašnjosti, koji su zahvaćeni promjenama po uzoru na nove modele ID.7, Passat i Tiguan.

image

VW Golf GTI 2024.

VW

Kamuflaža pokriva svaki centimetar karoserije Golfa, ali ipak ne uspijevaju sakriti razne detalje karoserije, počevši od "njuške".

Prvi detalj su dvije nove LED matrix optičke grupe koje su znatno tanje od sadašnjih, za koje očekujemo još snažniji snop svjetlosti od trenutne generacije IQ.Lighta, s većim brojem dioda koje se mogu okretati isključiti i uključiti pojedinačno.

image

VW Golf GTI 2024.

VW

Branik je izraženijih oblika od trenutnog i s većim razdjelnikom koji uključuje, odmah iznad, novi radar za sustave pomoći vozilu.

Isto vrijedi i za stražnji dio gdje se čini da su se dizajneri odlučili za jednostavnost, ugradivši nove vodoravne svjetlosne grupe pravilnog i vodoravnog dizajna. Budući da se radi o Volkswagen Golfu u GTI verziji tu su i sportski aerodinamični detalji.

image

VW Golf GTI 2024.

VW

Osvježenje modela se dakako odnosi i na unutrašnjost, a tijekom posljednje 3 godine, brojni ljubitelji i vlasnici diljem svijeta izrazili su oprečna mišljenja u vezi s kontrolama na dodir na upravljaču, koje se često koriste nenamjerno.

Gledajući fotografije putničkog prostora možete jasno vidjeti novi upravljač s GTI logom opremljen fizičkim gumbima, preuzetim izravno s najnovijih modela Volkswagena, a ti je i 12 inčni zaslon za najnovije infotainment sustav generacije MIB 3, naslijeđen od ID.7, Tiguana i Passata.

image

VW Golf GTI 2024.

VW

Stižu i brojne softverske inovacije među kojima će biti i integracija s ChatGPT-om. Premijera je zakazana 23. siječnja, a sa slavlja 50 godina VW Golfa i premijere osvježenog modela javit ćemo se uživo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:47