NA STUPU SRAMA

Vođa stranke Zelenih na ‘Dan bez automobila‘ u grad stigla automobilom: ‘Komplicirano je...‘

Radi se o jedinom danu u godini kada su automobili na ulicama glavnog grada zabranjeni

Rajae Maouane

 Rajae Maouane/Facebook

Belgijska političarka i potpredsjednica stranke Zelenih (ECOLO) Rajae Maouane, našla se na udaru tamošnje javnosti zbog nepromišljenog poteza na jedini dan u godini kada su automobili u Bruxellesu zabranjeni.

Na dogovoreni intervju za RTL koji je održan upravo na ‘Dan bez automobila‘ Rajae je stigla taksijem - piše Politico.

Nakon pitanja tijekom TV intervjua ‘kako je stigla do studija na dan kada nema privatnih vozila u gradu‘, ona je odgovorila: ‘Neću vam lagati, došla sam taksijem. Od kuće do ovdje imala sam 45 minuta vožnje biciklom, što mi je bilo komplicirano, pa sam uzela taksi‘.

Marc-Jean Ghyssels, zastupnik u gradskoj skupštini Bruxellesa, ismijao je njen potez na društvenoj mreži ‘X‘:

‘Voziti se automobilom na dan bez automobila? Pričajte mi onda o ekologiji! Jer 45 minuta vožnje biciklom je malo komplicirano?‘ - stoji u objavi.

Inače, vožnja taksijem je dopuštena tijekom dana bez automobila u glavnom gradu Belgije, no kritičari su je prozvali zbog odabira načina prijevoza s visokim emisijama, kojima se ona žestoko protivi.

Tijekom intervjua podržala je novo ulaganje u javni prijevoz, promjenu gradskih parkirališta i smanjenje cijena autobusnih i željezničkih karata.

‘Ako ljudi biraju automobile, to je zato što javni prijevoz nije dovoljno razvijen. Smatram da je to odgovornost politike‘ - zaključila je Maouane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 18:18