NOVI AUTO KLUB

Više nema prepreka: banke moraju vratiti novac vozačima s autokreditima u švicarcima

Svi koji su svojedobno pomislili da će do auta povoljnije uz kredit u švicarcima, sada mogu bez neizvjesnosti tražiti preplaćen novac
Ivan Lacković

U novom broju Auto kluba otkrivamo na koji način 52.000 vlasnika autokredita u švicarskim francima treba bez straha krenuti u proces povrata preplaćenih sredstava. Nakon što je Ustavni sud odbacio prigovore banaka, svi koji su svojedobno pomislili da će do auta povoljnije uz kredit u švicarcima, sada mogu bez ikakve neizvjesnosti na sudovima tražiti svoj preplaćen novac.

image
Željko Puhovski

Istražili smo i nakaradnu prasku osiguravatelja koji često osporavaju iznos štete nastale u prometnoj nesreći jer im je, primjerice, preskup radni sat nekog servisa od 250 kuna i smatraju da bi on trebao biti, recimo 100 kuna! Time krše zakon, no u konačnici ipak profitiraju jer se mnogima ne da navlačiti po sudovima.

image
Nenad Dugi
CROPIX

Donosimo sve detalje o novoj generaciji Nissan Qashqaija i Audijevom batmobilu e-Tron GT, kao i o redizajniranom Citroenu C3 Aircross.

image
Audi e-tron GT

Seciramo i statističke podatke Centra za Vozila Hrvatske koji otkrivaju veliku promjenu vozačkih navika i smanjenu kilometražu u 2020. godini u odnosu na 2019.

image
Marko Miščević
CROPIX

Ususret dolasku WRC cirkusa u Hrvatsku razgovarali smo sa Zrinkom Gregurekom koji nam je otkrio tko je najzaslužniji za ulazak Hrvatske u WRC kalendar i što nas sve očekuje.

U specijalnom prilogu donosimo sve o novoj eri Volkswagena koji je fokus bacio na hibridne i električne modele.

Sjeli smo za upravljač novog Citroena C4, a napravili smo i prvi test Dacije Sandero 1.0 TCe s plinskom instalacijom.

image
Etienne Roville

U šarolikom društvu testiranih automobila našla se Fiat Panda pokretana trocilindričnim 1.0 motorom i potpomognutim električnim motorom, kao i prava poslastica: Jaguar F-Type Coupe 5.0 V8 sa 450 KS! Cijena aluminijskog britanskog dvosjeda prelazi milijun kuna.

image
Boris Kovačev
CROPIX

Rubrika rabljenih ovaj je puta rezervirana za Volkswagen Caravelle T5, a rubrika motocikli za Suzuki GSX-R 1300 Hayabusu.

U vremeplovu se prisjećamo NSU Prinza 4 koji upravo slavi 60 godina dok na sportskim stranicama donosimo priču o četvrt stoljeća karijere Valentina Rossija i planovima za novu sezonu Formule 1 Lewisa Hamiltona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:17