INSTALACIJA ZA DETROIT

VIDEO: MERCEDES ODAO POČAST PRVOJ G-klasi iz 1979. instalacijom od jantara "Jača od vremena"

 
 Mercedes-Benz

Za dva dana svijet će upoznati najnoviju generaciju legendarne G-klase na salonu automobil u Detroitu. Povodom toga Mercedes je postavio ogromnu kocku boje jantara izlivenu od 44,4 tona sintetičke smole ukrašava ulaz u Cobo Hall, izložbenu dvoranu NAIAS-a u Detroitu U jantaru je zarobljena G-klasa iz prve proizvodne godine, 1979. , a instalacija simbolizira bezvremensku legendu off-roada i svjesno upućuje na prirodni fenomen insekata očuvanih u jantaru.

Making Of: Momentaufnahme während der Herstellung des Cubes. Die Fertigung aus 44,4 Tonnen Kunstharz dauerte 90 Tage. Copyright: Deniz Saylan  //  Making Of: Snapshot during the creation of the cube. The production of 44.4 tons of synthetic resin took 90 days. Copyright: Deniz Saylan
Mercedes-Benz

Kao i njihov genetski materijal, DNA prve G-klase također je sačuvan i prenosi se s generacije na generaciju. Ovi se geni nalaze i u novoj G-klasi i prenose karakteristična svojstva najdugovječnijeg modela Mercedes-Benza modernog doba: legendaran dizajn, neuništiva nadmoć na terenu i izvanredna udobnost vožnje na cesti. Trebalo je 90 dana da se izlije od 44,4 tone sintetičke smole. Svakog je dana blok rastao u visinu za oko tri centimetra. Dug proizvodni period G-klase od gotovo 40 godina uključuje mnoge priče pune superlativa i prekretnica koje su ljudi doživjeli s off-road legendom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:35