POGLEDAJTE NAJAVU

Video: Gran Turismo 7 je povratak klasičnim igrama i prava poslastica za sve obožavatelje

Kazunori Yamauchi je istaknuo da je "Sedmica" inspirirana s prva četiri naslova popularne franšize
Gran Turismo 7 najava
 Youtube screenshot

Nakon što je Gran Turismo 7 predstavljen prije sedam mjeseci nije bilo puno novosti vezano za ovu popularnu simulaciju. Tišinu je prekinuo direktor Kazunori Yamauchi koji je u nedavnom intervju otkrio obožavateljima što mogu očekivati od novog naslova najpopularnije simulacije vožnje.

U intervjuu Yamauchi je istaknuo kako je tim Polyphony Digitala usredotočen na izbacivanje novog naslova više nego na poboljšanja postojećeg Gran Turismo Sporta. Isto tako istaknuo je da će se inspiracija za novi naslov tražiti uglavnom u prva četiri naslova popularne franšize.

Iznenađujuće je što je Yamauchi istaknuo baš naslove koji su izašli za PS2, ali je u intervjuu objasnio da se teško usredotočiti na naslove koji su izašli za PS3 s obzirom na to da su ti naslovi imali puno problema, najviše zbog zastarjelog dizajna automobila u simulaciji i komplicirane arhitekture PS3.

Gran Turismo franšiza trenutno je u odličnoj poziciji. Isplatilo se prebacivanje fokusa s singleplayera, na koji su bili koncentrirani u prvim naslovima, na kompetitivni multiplayer. Posljednji nastavak, Gran Turismo Sport, postavio je istinski visoku ljestvicu konkurenciji po pitanjima multiplayera. Isto tako suradnja FIA-e i Polyphony Digitala rezultirala je pokretanjem natjecanja u digitalnom motosportu u mnogim državama članicama FIA-e, pa tako i Hrvatskoj.

Gran Turismo Sport trenutno broji više od 9 milijuna igrača koji redovito igraju i natječu se u online izazovima. Rangirani događaji događaju se ciklično i usmjeravaju igrače da voze po tri utrke dnevno što održava zdravu online zajednicu i osigurava pune staze.

U isto vrijeme kvalitetan lobby omogućava povezivanje s prijateljima i poboljšava cjelokupno iskustvo. Sve ove dobre strane Gran Turismo Sporta očekujemo i u Gran Turismo 7 nastavku. Yamauchi dalje ističe kako je GT nastao pod utjecajem Japanske automobilske kulture i kako je i on sam auto entuzijast koji je pao pod utjecaj automobilske kulture u Japanu.

Sigurno je reći da mnogi od nas koji živimo izvan Japana nikada ne bismo odrasli znajući za Lancer Evolutiona, Skyline GT-R-a ili Imprezu WRX STI da nije postojao Gran Turismo. Isto tako rani uspjeh franšize pokazao je kako postoji tržište za te automobile na Zapadu. Neupitno je da je GT, otkako se pojavio prije 23 godine, oblikovao automobilističku kulturu svojim utjecajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:30