PREMIJERA

Veliki poglavica u novom izdanju: Jeep Grand Cherokee stiže i s plug-in hibridnim pogonom

Najnovija varijanta je plug-in hibrid 4xe koji će biti dostupan uz opremu Limited, Trailhawk, Overland, Summit i Summit Reserve
2022 Jeep Grand Cherokee
 Jeep

Jeep je predstavio petu generaciju svog luksuznog SUV-a. Prodaja Grand Cherokeeja započet će krajem ove godine, iako će kupci koji žele najnoviju plug-in hibridnu izvedbu trebati pričekati početak sljedeće godine. Što se tiče opreme, dostupan je širok izbor koji uključuje: Laredo, Altitude, Limited, Overland, Trailhawk, Summit i Summit Reserve.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

'Veliki poglavica' dolazi i uz mogućnost izbora između tri pogonska sklopa. Početna varijanta je 3,6-litreni Pentastar V6 sposoban za 298 KS (219 kW) i 348 Nm okretnog momenta, a za sobom može vući 2812 kilograma. Ako želite više, tu je i 5,7-litreni V8 od 368 KS (266 kW) i 528 Nm, sposoban vući 3265 kilograma.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

Najnovija varijanta je plug-in hibrid 4xe koji će biti dostupan uz opremu Limited, Trailhawk, Overland, Summit i Summit Reserve. 2,0-litreni turbopunjeni četverocilindraš potpomognut elektromotorom sposoban je za 380 KS (280 kW) i 637 Nm okretnog momenta. Baterija od 17 kWh pruža domet od 40 kilometara, a može vući 2720 kilograma.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

Što se tiče dimenzija, Grand Cherokee je za 28,9 centimetara kraći od Grand Cherokeeja L s tri reda sjedala, a međuosovinski razmak je 12,7 centimetara manji od većeg modela. U odnosu na odlazni model, putnički prostor povećan je za 110 litara, dok je prtljažni prostor povećan za 40 litara.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

Novitet je i Trailhawk paket opreme dizajniran za off-road vožnju. On uključuje sustav Quadra-Lift zračnog ovjesa s razmakom od tla do 28,7 centimetara i aktivnom Quadra-Drive II razvodnom kutijom koja koristi elektronički upravljani stražnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Tu je i sustav za odvajanje ljuljačke poluge za poboljšanu artikulaciju ovjesa u stvarno teškim situacijama. Ako je luksuz ono što tražite, onda je za vas Summit Reserve paket opreme koji koristi Palermo kožne presvlake i McIntosh audio sustav s 19 zvučnika.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

Unaprijeđena je i kabina u kojoj dominiraju 10,1-inčni zasloni za digitalnu ploču s instrumentima i infotainment, a uz to, dostupan je i 10-inčni head-up zaslon. Čak i suvozač može imati svoj 10,25-inčni ekran. Infotainment sustav straga koristi Amazon Fire TV funkciju koja će vam omogućiti gledanje Prime Video sadržaja.

image
2022 Jeep Grand Cherokee
Jeep

Standardne sigurnosne funkcije uključuju upozorenje na sudar s aktivnim kočenjem i otkrivanjem pješaka/biciklista, otkrivanjem križanja na stražnjoj strani, prilagodljivi tempomat, aktivno upravljanje trakom, upozorenje pri napuštanju trake, naprednu pomoć pri kočenju i parking senzore. Opcionalni su kamera za noćnu vožnju, pomoć pri sudaru na raskrižju i otkrivanje pospanog vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:18