U IŠČEKIVANJU

Vatromet noviteta: Ovo je 17 najzanimljivijih automobila koji stižu u salone 2023. godine

Sastavili smo popis od ukupno 17 novi modela koji će se naći u prodajnim salonima tijekom sljedeće godine, iako to neće biti sve

Noviteti 2023.

S više od 70 marki automobila koje prodaju vozila u Europi, normalno je da se svake godine predstavljaju novi modeli. Neki su najavljeni dovoljno rano da već sada možemo izvijestiti o njima. Sastavili smo popis od ukupno 17 novi modela koji će se naći u prodajnim salonima tijekom sljedeće godine, no to neće biti sve.

1. BMW Serija 7

image

BMW Serija 7

BMW

Nova generacija BMW-a Serije 7, koju će također pratiti potpuno električna verzija i7, stiže u prodaju 2023. godine. Sedma generacija bavarske "perjanice" bit će puna važnih novih značajki, s tehnološkom unutrašnjosti punom vrhunskih završnih obrada, najnovijim sigurnosnim sustavima koju "Sedmicu" približavaju razini 3 autonomne vožnje i potpuno električnom verzijom, kao i blagim hibridom i plug-in hibridom.

2. BMW XM

image

BMW XM

BMW

Za sada, bavarski proizvođač otkrio je prototip, no tijekom iduće godine bit će predstavljena serijska verzija. To je prvi plug-in hibrid koji je u potpunosti razvio BMW-ov M odjel, a ujedno je i najsnažniji M ikada predstavljen. Automobil će koristiti plug-in hibridni sustav sa 750 KS i oko 80 km električnog dometa.

3. Ferrari Purosangue

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

Prvi SUV talijanske tvrtke također će se naći u prodaji 2023. Novi Ferrari Purosangue, koji je ugledao svjetlo tek prije nekoliko dana, imat će snažan 6,5-litreni atmosferski V12 motor koji razvija 725 KS. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde i ima najveću brzinu od 310 km/h, što ga čini jednim od najbržih i najsnažnijih SUV vozila na svijetu.

4. Ford E-Transit Custom

image

Ford E-Transit Custom

Ford

Među novim automobilima koji će se naći u prodaji 2023. nalazi se i električni kombi. Novi Ford E-Transit Custom u prodajne salone marke stiže sljedeće godine s električnim motorom između 136 i 218 KS, baterijom od 74 kWh koju dijeli s F-150 Lightningom i najavljenim dometom od 380 kilometara s jednim punjenjem. Osim toga, bit će praktičan i svestran kao i verzije s unutarnjim izgaranjem.

5. Ford Ranger

image

Ford Ranger

Ford

Nova generacija Ford Rangera također bi trebala izaći na tržište 2023. Ovaj model, koji će također imati Raptor verziju visokih performansi, naći će se u prodaji početkom sljedeće godine s novim dizajnom, više tehnološkim interijerom, novim motorom sa šest cilindara, te kompletnom ponudom dodatne opreme kako bi Fordov pick-up postao praktično vozilo za gotovo sve aktivnosti.

6. Ford Mustang

image

Ford Mustang

Ford

No najveća novost američkog proizvođača bez dvojbe je uvođenje najnovije generacije Forda Mustanga na tržište. Upravo je predstavljena sedma generacija koja će biti posljednja s motorom s unutarnjim izgaranjem. Konkretno, novi Mustang koristit će 5,0-litreni atmosferski V8 u kombinaciji s ručnim mjenjačem i pogonom na stražnje kotače. Uz to, u odnosu na odlazni model, očekujemo mnogo više tehnologije, opreme i kvalitete.

7. Honda Civic Type-R

image

Honda Civic

Honda

Nova Honda Civic Type-R također će biti posljednja s motorom s unutarnjim izgaranjem. Nova generacija predstavljena je početkom ljeta, s 2,0-litrenim rednim četverocilindričnim motorom s turbom koji se nalazi na prednjoj osovini. Iako još nisu objavljene njegove pune specifikacije, vjeruje se da će imati oko 320 KS te da će biti najbolji Civic ikada napravljen.

8. Honda CR-V

image

Toyota CR-V

Toyota

Japanska tvrtka također će staviti u prodaju novu Hondu CR-V 2023. Trenutačno nije predstavljen u svojim europskim specifikacijama, ali verzija za Sjedinjene Države ima novi dizajn, poboljšanu unutrašnjost i ponudu motora koja uključuje benzinca s 204 KS. Osim toga, novi CR-V donosi dostignuća u sigurnosnim sustavima i rješenjima za povezivanje.

9. Ioniq 6

image

Ioniq 6

Ioniq

Ioniq 6 bit će drugi model Hyundaijeve novostvorene podmarke Ioniq. Nakon dolaska uspješnog Ioniqa 5, tvrtka se odvažila s aerodinamički dizajniranom limuzinom sa 100% električnim pogonskim sustavom koji obećava ponuditi dva različita paketa baterija s 53 kWh i 77,4 kWh i do 320 KS snage. Sve njegove specifikacije još nisu potvrđene.

10. Jeep Avenger

image

Jeep Avenger

Jeep

I Jeep je predstavio svoje prvo električno vozilo. Avenger, potpuno električni urbani SUV, predstavljen je ranije ovog mjeseca s datumom izlaska na tržište 2023. godine. Avenger će imati 400 kilometara WLTP dometa i mogućnost odabira između verzija s jednim i dva elektromotora. Mnogo informacija još ostaje za potvrditi.

11. Lexus RZ

image

Lexus RZ

Lexus

Također električni i također prvi takve vrste za japansku marku, Lexus RZ bit će jedan od novih automobila koji će se naći u prodaji 2023. Dijeli većinu svojih tehničkih karakteristika s Toyotom bZ4X i nudit će dvostruku konfiguraciju, motor s kombiniranom snagom od 313 KS, baterijom od 71,4 kWh i dometom od 362 km.

12. Maserati GranTurismo

image

Maserati GranTurismo

Maserati

O novom Maseratiju GranTurismo trenutno se zna malo informacija, budući da još nije otkriven. Njegova premijera je pred vratima, a poznato je da će biti dostupan i s benzinskom verzijom koja će koristiti V6 Nettuno motor kao i Maserati MC20 i električnu varijantu Folgore.

13. Mazda CX-80

image

Mazda CX-80

Mazda

Nakon Mazde CX-60, japanska tvrtka priprema se na tržište uvesti novi SUV - Mazdu CX-80. Bit će veći od CX-60, zamijenit će Mazdu6 u ponudi i nuditi do 7 sjedala, što je novitet za japanskog proizvođača. Pogon će dijeliti s CX-60, što znači redne "šestake" u dizelskoj i benzinskoj varijanti te plug-in hibridnu verziju.

14. Mercedes EQE-SUV

image

Mercedes EQE-SUV

Mercedes-Benz

Bit će to novi član Mercedes-EQ električne obitelji i SUV verzija Mercedesa EQE, baš kao što je i EQS-SUV. Stoga očekujemo da će dijeliti iste pogonske sklopove i baterije.

15. Mitsubishi ASX

Među novim automobilima koji će se naći u prodaji 2023. je i novi Mitsubishi ASX. Nova generacija japanskog crossovera je Renault Captur s logom Mitsubishija koji je dostupan s benzinskim motorima, mikrohibridima, tradicionalnim hibridom i plug-in hibridom s do 49 kilometara dometa u električnom načinu rada. Proizvodit će se, zajedno s Capturom, u tvornici Palencia.

16. Polestar 3

image

Polestar 3

Polestar

Polestar 3 još je jedan od automobila koji bi se trebao pojaviti u prodajnim salonima 2023. godine. Ovaj električni crossover prvi je te vrste unutar Polestar asortimana, posuđujući elemente iz Polestara 2, uključujući njegove konfiguracije s jednim i dva motora.

17. Toyota Corolla Cross

image

Toyota Corolla Cross

Toyota

Konačno, u prodajne salone stiže i Toyota Corolla Cross. Crossover će se temeljiti na novoj Toyotinoj GA-C platformi i nudit će se s novom generacijom hibridnom motora bez priključka na utičnicu s do 199 KS, oba u verziji s pogonom na prednje kotače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2022 12:08