VIRTUALNO TRKALIŠTE

U dugoisčekivanoj Forza Horizon 5 prvi ćete voziti Mercedes-AMG Project One u vrućem Meksiku

Promjene sezona, koje su prvi put predstavljene u Forzi Horizon 4, vraćaju se u Meksiko
Forza Horizon 5
 Microsoft

Kad je originalna Forza Horizon najavljena 2012. godine, mnogo je ljudi bilo skeptično, a potez je bio prilično riskantan za Playground Games. Međutim, gotovo deset godina kasnije, Forza Horizon je jedna od najpopularnijih i najcjenjenijih virtualnih trkališta svih vremena, a prestigla je i Forzu Motorsport.

image
Forza Horizon 5
Microsoft

Prethodnih 4 izdanja odvelo nas je na putovanje preko Colorada, južne Francuske, Australije i Velike Britanije, a do sada je popularna rasprava bila lokacija koju će nam pružiti nova 'petica'. Najviše igrača smatralo je kako nas čeka Japan ili Meksiko, a na ovogodišnjem E3 konačno je pružen odgovor.

Najavljena tijekom Microsoftove konferencije E3 2021, Forza Horizon 5 bit će postavljena u Meksiku, a riječ je o najvećem i najraznolikijem svijetu u bilo kojem Forzinom naslovu. 'Igrači će moći istražiti neke od najraznolikijih krajolika ikad viđenih u naslovu Forza Horizon, uključujući pustinje, guste džungle, pa čak i aktivni vulkan, što je najveći uspjeh do danas', objavio je izdavač Playground Games. Pritom će igrači moći premijerno voziti novi Mercedes-AMG Project One.

Promjene sezona, koje su prvi put predstavljene u Forzi Horizon 4, vraćaju se u Meksiko. Zanimljivo je kako one ne nude samo vizualni efekt, već će utjecati na upravljivost automobila, kao što će proljetne kiše u džunglama stvarati veliko blato, zbog kojeg ćete trebati mijenjati gume. 'Sušna godišnja doba otvorit će nova područja'.

image
Forza Horizon 5
Microsoft

U nastavku možete pogledati demonstracijski prikaz igre na novoj Xboxovoj konzoli Series X. Detalji su zaista zapanjujući, a u nekim trenucima okoliš i osvjetljenje izgledaju fotorealistično. Na Series X, Horizon 5 će biti dostupna u 4K rezoluciji. Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:39