SAMO TRI PRIMJERKA

Tuning kuća odala počast Paulu Walkeru s paketom za novu Toyotu GR Supru

Sjećate li se scene s bijelom A80 Suprom prikazanom u Furious 7 zbog koje su mnogi od nas plakali?
2021 'Paul Walker Tribute' Toyota GR Supra
 Safari

TOM'S, službena tuning kuća Toyote, uz 'blagoslov' najvećeg japanskog proizvođača automobila, odala je počast jednom od najvećih holivudskih ljubitelja automobila – pokojnom Paulu Walkeru. Rezultat su tri bijele modificirane A90 GR Supre, a u svemu je prste imao i japanski lifestyle magazin Safari.

image
2021 'Paul Walker Tribute' Toyota GR Supra
Safari

Međutim, koja je veza između nove bijele Supre i Paula Walkera? Ipak je holivudski glumac i entuzijast najviše asociran s četvrtom generacijom japanske jurilice, i to u poznatom narančastom livreju. Na prvi pogled može se učiniti kako TOM'S jednostavno koristi ime pokojnog glumca kako bi pokazao što su učinili modernoj Supri. Ipak, veza je mnogo dublja nego što mislite...

image
2021 'Paul Walker Tribute' Toyota GR Supra
Safari

Sjećate li se scene s bijelom A80 Suprom prikazanom u Furious 7 zbog koje su mnogi zaplakali? Riječ je o zapravo osobnom automobilu Walkera. S tim na umu, vidimo zašto je TOM'S odlučio koristiti određene modifikacije na 'preporođenoj' Supri, dajući sve od sebe da se podudara s Paulovom.

Supra je dobila suptilan, ali opet agresivan izgled – sprijeda je donekle suzdržan lip, dok je straga visoki stražnji spojler koji podsjeća na četvrtu generaciju. Visina automobila je nešto niža u odnosu na tvorničku Supru zahvaljujući setu KW gewinda, a kao i Walkerova Supra, TOM'S-ova kreacija se kotrlja na setu BBS LM naplataka.

image
BBS LM
TOM‘S

Iako kabina nije prikazana, Safari magazin navodi da je sve u koži, uz detalje od karbonskih vlakana na armaturi i vratima. Supra je dobila i tretman ispod poklopca motora. Zahvaljujući TOM'S Power Boxu, snaga je porasla s 388 KS (285 kW) na 426 KS (313 kW).

image
TOM'S Power Box
TOM‘S

U planu su samo tri primjerka 'Paul Walker tribute' GR Supre, a svaka od njih će koštati oko 13 milijuna jena (756.000 kuna). Riječ je o velikom povećanju u odnosu na standardnu cijenu Supre 3.0 od 54.000 britanskih funti (474.000 kuna), ali manje od originalne narančaste Supre četvrte generacije iz prvog filma franšize, koja je prodana za nevjerojatnih 3,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:46