PREMIJERA

To su tražili auto entuzijasti! Toyota GR Supra dobila ručni 6-brzinski mjenjač

Najnovija GR Supra dobiva šesterostupanjski ručni mjenjač dizajniran posebno za 3,0-litreni turbo motor sa 6 cilindara od 387 KS

2023. Toyota Supra

 Toyota

Ljubitelji Toyote Supre bili su oduševljeni kada je najnovija generacija predstavljena nakon 21 godinu mirovanja, ali mnogima je smetalo to što u ponudi nije bilo ručnog mjenjača.

image

2023. Toyota Supra

Toyota

Međutim, Toyota je i to riješila, jer najnovija GR Supra dobiva šesterostupanjski ručni mjenjač dizajniran posebno za 3,0-litreni turbo motor sa šest cilindara od 387 KS i 497 Nm okretnog momenta. Prema Toyoti, "inženjerski tim je modificirao postojeće kućište mjenjača, pogonsku osovinu i set zupčanika i uklonio elemente koji nisu bili potrebni, kao što je akustični paket, što je smanjilo težinu".

image

2023. Toyota Supra

Toyota

Osim toga, Supra s ručnim mjenjačem dobiva skraćeni omjer završnog prijenosa i novi softver koji optimizira okretni moment u trenutku otpuštanja spojke pri prebacivanju u višu brzinu. Taj softver moguće je i isključiti u Sport načinu rada.

image

2023. Toyota Supra

Toyota

Sustavi kontrole proklizavanja, kontrole stabilnosti i sustav protiv prevrtanja ponovno su kalibrirani za ručni mjenjač. Track način rada je također ponovno podešen kako bi se omogućilo jednostavno driftanje. Konačno, tu je i nova funkcija Hairpin+ dizajnirana da vožnju po zavojitim sporednim cestama učini uzbudljivijom.

image

2023. Toyota Supra

Toyota

Toyota u planu ima ponuditi i A91-MT Edition koji će biti dostupan isključivo s ručnim mjenjačem. Svaki primjerak bit će završen u ekskluzivnoj mat bijeloj boji s 19-inčnim kovanim naplatcima u Frozen Gunmetal sivoj nijansi. U kabini posebno izdanje dobiva ekskluzivna kožna sjedala Cognac i mjenjač presvučen alkantarom. Ostali naglasci uključuju crvene nosače i JBL audio sustav s 12 zvučnika.

image

2023. Toyota Supra

Toyota

Paleta boja je također ažurirana i sada uključuje novu opciju Stratosphere plavu, dok 3.0 oprema dobiva 19-inčne kovane aluminijske naplatke. GR Supra 3.0 Premium dolazi s novim JBL audio sustavom s 12 zvučnika kao i A91-MT Edition. Automobil stiže u prodaju kasnije ove godine, a cijene će biti poznate do ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:56