TEHNOLOGIJA

Teslina nova značajka ‘Charge On Solar‘ omogućuje vlasnicima punjenje pomoću sunca

Tesla je upravo predstavio novu značajku "Charge on Solar" koja može pretvoriti višak solarne energije u postotak u bateriji

Tesla ‘Charge on Solar‘

 Tesla

Tesla je upravo predstavio novu značajku "Charge on Solar" koja može pretvoriti višak solarne energije u postotak u bateriji. Vlasnici Tesle trebat će nekoliko specifičnih stvari kako bi nova značajka funkcionirala. Evo kratkog pregleda tehnologije i načina na koji funkcionira.

Kako bi iskoristili ovu novu značajku, korisnici će trebati Teslin automobil s verzijom softvera 2023.26 ili novijom, Tesla Powerwall s verzijom softvera 23.12.10 ili novijom i solarnu energiju. Konačno, trebat će im aplikacija Tesla (verzija 4.22.5).

image

Tesla ‘Charge on Solar‘

Tesla

Nakon što su te stavke sve na mjestu, korisnici mogu jednostavno otvoriti aplikaciju Tesla, odabrati dotično vozilo, a zatim pritisnuti "Charge on Solar". Aplikacija će zatim tražiti od korisnika da postavi ograničenje punjenja i željenu lokaciju punjenja. Ukratko, ovo bi trebalo omogućiti korisnicima da povuku samo onoliko punjenja koliko žele iz mreže prije nadopunjavanja samo solarnom energijom.

image

Tesla ‘Charge on Solar‘

Tesla

Nakon što se prebaci na solarno punjenje, vozilo će pratiti situaciju punjenja u stvarnom vremenu i prema potrebi prilagođavati razinu snage punjenja svakih deset sekundi. Korisnici također mogu odrediti kada koristiti solarno punjenje, a kada ne.

Jedna od velikih prednosti ovdje je jednostavno povećanje ukupne snage koju možete iskoristiti putem solarnih panela. Umjesto da mora povlačiti energiju koja je već pohranjena u Powerwallu, ovaj novi sustav to preskače i jednostavno pokreće vozilo.

image

Tesla ‘Charge on Solar‘

Tesla

Također je vrijedno napomenuti da, barem za sada, ova značajka radi samo s Tesla Powerwallom. Oni koji imaju baterije trećih strana koje pohranjuju solarnu energiju za sada ne mogu iskoristiti Charge on Solar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:31