SVJETLEĆI ‘BUBREZI‘

Teaser: Ovo je lice elektrificiranog koncepta BMW XM, najsnažnijeg modela M odjela ikad

O pogonu još nema informacija, osim da će biti elektrificiran, a za očekivati je twin-turbo V8 stroj s elektromotorom

BMW M

 BMW facebook

Na službenoj stranici BMW M odjela na Facebooku objavljen je teaser koji potvrđuje već najavljen naziv XM za budući M SUV model.

Skica otkriva masivan prednji kraj s velikim osvijetljenim "bubrezima" između dva vrlo uska LED svjetla te još dva postavljena na krov.

Branik je pritom dizajniran u karakterističnom M agresivnom stilu, a u objavi stoji kako je riječ o najizražajnijem M modelu u 50 godina povijesti odjela, te kako je X prvi model odjela kao samostalnog M brenda.

Konceptni XM dakle najavljuje ono što je već potvrdio bivši izvršni direktor, Marcus Flasch, kako će to biti vodeći BMW SUV model u ponudi.

O pogonu još nema informacija, osim da će biti elektrificiran, a za očekivati je kako će twin-turbo V8 stroj biti uparen s elektromotorom i moćnom baterijom, a sklop bi serijski mogao raspolagati sa 750 KS. Dakle, riječ je o najsnažnijem modelu s M oznakom ikad.

Više će biti poznato u nadolazećim danima, pa se strpimo do 29. studenog i premijere koncepta koji bi se u serijskoj formi u prodaji trebao naći 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:10