javila se i meloni

Talijanska premijerka bijesna: ‘Zabrana vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem nije razumna‘

"To nije razumno i mislim da postoji i određeno slaganje drugih europskih zemalja s našim stavom", rekla je Meloni

Giorgia Maroni

 Profimedia

Europska zabrana motora s unutarnjim izgaranjem 2035. nema smisla za Italiju i štetna je za poslovanje zemlje, rekla je premijerka Giorgia Meloni, javlja Automotive News.

"To nije razumno i mislim da postoji i određeno slaganje drugih europskih zemalja s našim stavom", rekla je Meloni u konferenciji za novinare. Proizvođač automobila Stellantis, čiji brendovi uključuju Fiat, jedan je od najvećih talijanskih proizvođača.

image

Europska unija planira ukinuti unutarnje izgaranje do 2035. godine

Profimedia

Europska unija je prošle godine postigla značajan dogovor o učinkovitoj zabrani novih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem od 2035.,što bi preoblikovalo prijevoz i označilo značajan korak ka smanjenju emisija ugljika u regiji.

U studenom je povjerenik EU-a za unutarnje tržište Thierry Breton rekao da nastojanje Europe da autoindustrija prijeđe isključivo na električnu energiju predstavlja rizik za zapošljavanje i pristupačnost vozila, pozivajući proizvođače da nastave proizvoditi automobile s unutarnjim izgaranjem.

To je nastavak na prethodne kritike talijanskog ministra prometa Mattea Salvinija koji se obrušio na planiranu zabranu Europske unije za nove automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem od 2035. godine. A što se nadovezalo na prethodne teške riječi prvog čovjeka BMW-a te upozorenja europskog povjerenika za unutarnja tržišta Thierry Bretona.

Sve glasnijih skeptika oko zabrane motora s unutarnjim sagorijevanjem u EU ima sve više pa tako i iz krugova samih proizvođača. Izvršni direktor Toyote Akio Toyoda tako je nedavno ustvrdio da postoji "tiha većina" ljudi u automobilskoj industriji kojoj i on pripada i koji se pitaju jesu li električna vozila jedini put naprijed...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:42