OBMANA POTROŠAČA

Talijanska marka pod istragom: ‘Kupce uvjerili da aute proizvode u Italiji, a prešutili ključnu stvar‘

Tvrtka je na svojoj web stranici netočno predstavila informacije o zemlji u kojoj se neki od njenih modela proizvode
 DR Automobiles

DR Automobiles je marka automobila čije smo modele mogli vidjeti i na našim cestama, ali s talijanskim registarskim oznakama.

Tvrtka se sada suočava s istragom zbog navodnog obmanjivanja potrošača o tome gdje se proizvode njihovi modeli DR i EVO, objavilo je talijansko tijelo za tržišno natjecanje (AGCM).

Tvrtka je na svojoj web stranici i u reklamnim kampanjama netočno predstavila informacije o zemlji u kojoj se neki od njenih modela proizvode, prenosi N1.

image
DR Automobiles

DR ima sjedište u južnoj talijanskoj regiji Molise, a bavi se sastavljanjem jeftinih automobila kineskih proizvođača Chery, JAC i BAIC s komponentama uvezenim od tih tvrtki.

DR i EVO prodali su oko 24.200 vozila u Italiji u prvih devet mjeseci 2023., što je 48 posto više nego godinu ranije, a njihov tržišni udio iznosi dva posto.

Službenici AGCM-a i talijanske porezne policije proveli su inspekcije u sjedištu DR Automobilesa i njegove matične tvrtke Donington, stoji u priopćenju nadzornog tijela.

“U nekim slučajevima izostavili bi relevantne informacije o podrijetlu vozila, sugerirajući da su u potpunosti proizvedena u Italiji, dok se čini da su vozila kineske proizvodnje”, priopćio je AGCM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 16:38