PREMIJERA

Stigla osvježena ‘Osmica‘, i odmah nova Alpina B8 Gran Coupe s naglaskom na stilu

Ispod poklopca motora nema promjene gdje B8 Gran Coupe koristi modificiranu verziju BMW-ovog 4,4-litrenog twin-turbo V8

2022. Alpina B8 Gran Coupe

 Alpina

Prije otprilike tjedan dana, BMW je predstavio osvježenu obitelj Serije 8, koja uključuje novi Coupe, Cabriolet i Gran Coupe. Alpina je sada predstavila svoju verziju B8 Gran Coupea, koja slijedi isti smjer malih promjena kao i Bavarci. Prodaja će početi od srpnja ove godine po početnoj cijeni od preračunato 1 milijun kuna.

image

2022. Alpina B8 Gran Coupe

Alpina

Što se tiče vizualnih modifikacija, nema se puno za napisati. B8 Gran Coupe dobiva novu osvijetljenu rešetku na prednjoj maski i ekskluzivnu zelenu i plavu vanjsku završnu obradu. Alternativno, kupci Alpine mogu birati između širokog raspona boja BMW-a i BMW-a Individual. Naplatci s 20-krakova su Alpinin standard i dolaze s prednjim gumama 245/35 ZR21 i stražnjim Pirelli gumama 285/30 ZR21. Također, dostupan je i drugi set 20-inčnih naplataka istog dizajna sa zimskim gumama.

image

2022. Alpina B8 Gran Coupe

Alpina

U unutrašnjosti dominira ista postavka dvostrukog zaslona kao i u osvježenoj obitelji Serije 8. B8 Gran Coupe standardno dolazi s novim 12,3-inčnim Live Cockpit Professional zaslonom koji zamjenjuje stari 10,25-inčni digitalni instrument. Osvijetljeni Alpina pragovi i iDrive Controller od kristalnog stakla s graviranimlogotipom Alpine daju kabini profinjeniji izgled. Konačno, proizvođač navodi kako je svaki upravljač ručno obrađen prirodnom kožom.

image

2022. Alpina B8 Gran Coupe

Alpina

Ispod poklopca motora nema promjene gdje B8 Gran Coupe koristi modificiranu verziju BMW-ovog 4,4-litrenog twin-turbo V8. U tim postavkama, isporučuje 621 KS (457 kW) i 800 Nm okretnog momenta, koji se prenose putem automatika s osam stupnjeva prijenosa. Sprint od 0 do 100 km/h B8 Gran Coupe odrađuje za samo 3,4 sekunde, na putu do maksimalne elektronički ograničene brzine od 324 km/h.

image

2022. Alpina B8 Gran Coupe

Alpina

Ako standardne kombinacije boja i materijala dostupne za ažurirani B8 Gran Coupe ne odgovaraju vašim potrebama, Alpina će vam rado ponuditi bezbroj mogućnosti prilagodbe. Boje eksterijera, opcije kože i unutarnje obloge mogu se odrediti u Alpininoj radionici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:52