AKTUALNO

SPORTSKI CROSSOVER : BMW X2 M35i ispod poklopca skriva 306 KS!

 
 BMW

BMW X2 je na tržištu već neko vrijeme, a bavarski proizvođač sada je pokazao najsnažniju inačicu - X2 M35i. Za pogon se brine 2,0-litreni TwinPower Turbo četverocilindraš snage 306 KS i 450 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača na sve kotače (koji dolazi standardno u ovoj verziji). Uz ovu kombinaciju ubrzanje do stotke traje prilično niskih 4,9 sekundi. Osim veće snage, ova verziju ima i adaptivni M Sport ovjes kao i aktivni M Sport prednji diferencijal, koji se po prvi put našao u M Performance modelu.

Foto: BMW

Osim toga, njemački proizvođač podario je M Sport kočioni sustav s kočionim kliještima u dobro poznatoj tamno plavoj boji. Kao šlag na tortu, u BMW-u tvrde da je i upravljanje poboljšano, pa tako X2 M35i zahvaljujući direktnom i preciznom upravljanju donosi "impresivan osjećaj za volanom".

Što se tiče samog dizajna, ovaj model u odnosu na "obične" izvedbe prepoznat ćete po agresivnijim odbojnicima s novim usisnicima zraka sprijeda. Oni oštrijeg oka na stražnjem dijelu će primijetiti diskretan spojler. Za potpuni dojam brinu se 19-inčni naplaci u sivoj boji.

U unutrašnjosti dobro poznata priča viđena i kod ostalih verzija modela X2. Automobil će očekivano biti opremljen nizom sigurnosnih sustava, a kupci će moći birati između nekoliko boja M sport sportskih sjedala koja, moramo priznati, izgledaju odlično! Iako je BMW već plasirao službene slike i specifikacije, potencijalni kupci će morati biti strpljivi budući da na tržište stiže u ožujku 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 16:21