GOTOV PROTOTIP

Šezdeset godina od osnivanja De Tomasa obilježeno povratkom veličanstvenog egzote P72

Plava vanjština otvara se bijeloj unutrašnjosti s prošivenom kožom na sjedalima i odgovarajućim aluminijem s dijamantnim uzorkom

De Tomaso P72

 The TFJJ

Točno 60 godina nakon što je De Tomaso osnovan - i 15 godina nakon što je originalna iteracija tvrtke prestala - proizvođač automobila obilježio je svoj povratak prekrasnim P72.

Vitki i elegantni coupe debitirao je na Goodwood festivalu brzine 2019. godine s Fordovim V8 motorom s više od 700 KS (515 kW).

image

De Tomaso P72

The TFJJ

Međutim, to je bio samo prototip, a sada s nestrpljenjem čekamo da prvi od 72 proizvodna primjerka krene u proizvodnju, što bi se trebalo dogoditi sljedeće godine. De Tomaso je prošlog vikenda odvezao plavi prototip na travnjak Ville d'Este na jezeru Como u Italiji.

image

De Tomaso P72

The TFJJ

Fotografirao ga je Freddie Atkins, koji je na Instagramu poznat kao TFJJ. Ovo nije prvi put da smo vidjeli ovu određenu nijansu plave na P72 , doduše; isti je prototip proveo neko vrijeme na Floridi na događaju The Amelia, Miami Concours i drugdje tijekom posljednjih nekoliko godina.

image

De Tomaso P72

The TFJJ

Plava vanjština otvara se kontrastnoj bijeloj unutrašnjosti s prošivenom kožom na sjedalima i odgovarajućim aluminijem s dijamantnim uzorkom na sredini upravljača koji okružuje ploču instrumenata. Čak se i aluminijska ručica mjenjača može pohvaliti istim dijamantnim uzorkom.

image

De Tomaso P72

The TFJJ

De Tomaso je u početku planirao izraditi P72 i sva buduća vozila u proizvodnom pogonu u SAD-u. Nažalost, poremećaji povezani s pandemijom natjerali su tvrtku da potraži tvornicu negdje drugdje. Rukovoditelji su dovršili novi proizvodni pogon u blizini Nürburgringa u Njemačkoj.

image

De Tomaso P72

The TFJJ

Kao što je spomenuto, isporuke bi trebale započeti sljedeće godine. Tvrtka planira ograničenu proizvodnju od samo 72 primjerka na globalnoj razini, a svaki od njih koštat će oko 890.000 dolara (6.25 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:21