gradski španjolac

Seat slavi 40 godina svog najpoznatijeg modela uz izdanje Ibiza Anniversary Limited Edition

Slavljenički model u ograničenoj seriji bit će lansiran u prvom kvartalu 2024. godine

Seat 40. Anniversary

 Seat

Seat Ibiza dobiva posebno izdanje povodom jubilarnog 40. rođendana, no usprkos tome, budućnost ovog modela izgleda neizvjesno. No, od uvođenja na tržište 1984. godine, model Seat Ibiza doživio je pet generacija i prodan je u više od 6 milijuna primjeraka, postavši najprodavaniji model marke.

Slavljenički model Seat Ibiza Anniversary Limited Edition 2024. ograničena je serija modela koja će biti lansirana u prvom kvartalu 2024. godine.

image

Seat 40. Anniversary

Seat

Prikazan je u ekskluzivnoj nijansi Graphene Grey, s novim 18-inčnim aluminijskim naplatcima u Cosmo sivoj boji i logotipom "Anniversary Limited Edition" na središnjem nosaču. Unaprjeđenje interijera uključuju nova tekstilna sjedala u školjkastom dizajnu, tamne aluminijske mat detalje i natpis Anniversary Limited Edition na pragovima.

Unatoč proslavi, Seat nije najavio promjene na podvozju ili motoru, sugerirajući da će se slavljenički model koristiti 1.0 TSI trocilindrični benzinski motor koji razvija do 110 KS. Fotografije unutrašnjosti otkrivaju DSG mjenjač s dvije spojke.

image

Seat 40. Anniversary

Seat

No, unatoč uspjehu modela Ibiza, čini se da će ova jubilarna verzija doći u važnom trenutku jer Seat prolazi kroz transformaciju u marku usmjerenu na elektrificiranu mobilnost unutar VW grupe. Prema najnovijim izvješćima, Seat ne planira lansirati nove modele nakon završetka trenutnih životnih ciklusa Ibize, Arone, Leona, Atece i Tarraca.

image

Seat 40. Anniversary

Seat

Unatoč tim izazovima, izvršni direktor Wayne Griffiths ostaje optimističan, ističući sadašnju ponudu marke kao "najbolju u povijesti". Unatoč neizvjesnostima, prodaja Seata zabilježila je značajan rast u 2023., čime je marka postala snažnija nego ikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:50