DRSKA KRAĐA

Radnici Renaultove tvornice uhićeni zbog krađe dijelova: Ekonomska šteta skoro 600.000 eura

Policija je potvrdila ekonomsku štetu od gotovo 600.000 eura. Istraga je još uvijek otvorena i nisu isključena daljnja uhićenja

Renaultova tvornica u Valladolidu, Španjolska

 Renault

Nacionalna policija Španjolske uhitila je nekoliko radnika Renaultove tvornice u Valladolidu zbog krađe dijelova za motore. Ukupno su već tri uhićenika iz tvornice, još jedan radnik iz pomoćne tvrtke Arcese España S.A. i vozač kamiona. Policija je potvrdila ekonomsku štetu od gotovo 600.000 eura. Istraga je još uvijek otvorena i nisu isključena daljnja uhićenja.

image

Renaultova tvornica u Valladolidu, Španjolska

Renault

Automobilska industrija dugo je patila od nestašice komponenti i mikročipova, što je uzrokovalo zastoje u proizvodnji i kašnjenja u isporuci. Ali situacija je još gora ako, osim toga, unutar sektora postoji oni koji su posvećeni krađi dijelova.

Pokrajinska brigada pravosudne policije Policijske postaje Valladolid zadužena je za provođenje istrage, koja ostaje otvorena. Kako doznaje Europa Press, istrage su započele kao rezultat pritužbi direktora logistike Arcese España S.A. kao i od osobe zadužene za sigurnost u Renaultu u vezi krađe materijala namijenjenog Tvornici motora.

image

Renaultova tvornica u Valladolidu, Španjolska

Renault

Dana 13. prosinca 2022. prijavljena je krađa triju spremnika s katalizatorima vrijednih 69.174 eura, koji su primljeni na proizvodnu traku u Renaultu Valladolid, ali koji su misteriozno nestali.

Zahvaljujući snimkama sigurnosnih kamera objekata, moglo se otkriti da je 7. prosinca voditelj Arcese Teama, u dogovoru s vozačem internog dostavnog kamiona, u navedeno vozilo utovario navedenu ukradenu robu. Tako su prošlog petka uhićene obje osobe, kao i treći zaposlenik - vozač viličara.

image

Renaultova tvornica u Valladolidu, Španjolska

Renault

U skladu s onim što se dogodilo, Renault je otkrio da su, navodno istom metodom, kroz nekoliko godina ukradeni materijali u vrijednosti 589.762 eura. Renault je pokrenuo internu istragu vlastitog odjela za sigurnost koja je otkrila "sumnjivu akciju" drugih zaposlenika Arcesea koji su navodno bili uključeni, kao i još jednog kamiondžije koji je prestao raditi za Renault.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:06