U IŠČEKIVANJU

Proslava 50. rođendana još nije gotova: BMW M potvrdio još jedan poseban auto ove godine

Visoki dužnosnik nije otkrio više detalja o tajanstvenom modelu, ali izvješće snažno sugerira da će to biti BMW 3.0 CSL

BMW 3.0 Hommage R Concept

 BMW M

BMW M je nedavno otkrio M4 CSL i M3 Touring te najavio nadolazeći XM vrhunski SUV, no čini se da proslava 50. rođendana još uvijek nije gotova. Nakon najnovijih glasina, BMW je službeno potvrdio da novi specijalni M dolazi kasnije ove godine.

Prema BMW Blogu, vijest je stigla tijekom javnog debija M3 Touringa na Goodwood festivalu brzine. Timo Resch, potpredsjednik marketinga u BMW-u M, potvrdio je da rade na "još jednom posebnom M automobilu koji će biti predstavljen kasnije ove godine".

image

BMW 3.0 Hommage R Concept

BMW M

Visoki dužnosnik BMW-ove posebne divizije nije otkrio više detalja o tajanstvenom modelu, ali izvješće snažno sugerira da će to biti BMW 3.0 CSL o kojem se priča. Duhovni nasljednik E9 CSL "Batmobilea" iz 70-ih temeljit će se na M4 CSL-u, ali će imati potpuno redizajniranu karoseriju, vjerojatno posuđujući stilske znakove iz prekrasnog koncepta BMW 3.0 CSL Hommagea iz 2015.

Za razliku od M4 CSL koji je isključivo dostupan s automatskim mjenjačem koji šalje snagu na stražnje kotače, najnovije informacije tvrde da će 3.0 CSL dolaziti s ručnim mjenjačem. Nadalje, twin-turbo 3,0-litreni šestocilindrični motor mogao bi se podesiti tako da proizvodi oko 608 KS (447 kW), u kombinaciji s manjom težinom i agresivnijom postavom ovjesa.

image

BMW 3.0 Hommage R Concept

BMW M

Prema izvješću, proizvodnja BMW-a 3.0 CSL-a bit će ograničena na 50 jedinica. Vjerovalo se da će svaki model koštati oko 600.000 eura (4,5 milijuna kuna), ali nove informacije sugeriraju premium cijenu od 750.000 eura (5,64 milijuna kuna). Trenutno nije jasno kada ćemo vidjeti novi "Batmobile", ali sudeći prema strategiji BMW-a M, to bi moglo biti veoma uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:49