JOŠ JEDAN SUV

Procurile skice dizajna: Stiže serijski BMW XM, još jedan veliki SUV bavarskog proizvođača

Iako BMW u posljednje vrijeme šuti o razvoju ovog automobila, nakon ovih skica sve je izvjesnije da on dolazi

BMW XM cConcept

 iXForums, BMW

Prije otprilike 10 mjeseci BMW je predstavio konceptni SUV XM, a sada je izvjesno da će taj model ući i u serijsku proizvodnju. BMW je prijavio patent za novi model, a iXForums su otkrili i pripadajuće skice koje potvrđuju da će novi model zadržati prilično kontroverzni dizajn konceptnog automobila.

image

BMW XM

iXForums

Ako je za suditi po prilično površnim skicama, neki detalji su promijenjeni za serijsku proizvodnju. Maska je manja, a uokviruju je svjetla koja su slična onima na redizajniranoj seriji 7.

Ispod maske je novi usisnik za zrak s velikim senzorom za sigurnosne sustave (radar) za pomoć u vožnji. I dodatni usisnici na boku odbojnika izgledaju manje spektakularno nego na konceptu. Za razliku od koncepta, patentirana verzija ima klasične, a ne skrivene kvake vrata.

image

BMW XM

iXForums

Straga automobil ima vrlo sličan odbojnik kao koncept, s dva para ispušnih cijevi. Svjetla su, za razliku od koncepta, mnogo umjerenija i prilagođena drugim aktualnim modelima BMW-a.

BMW je već ranije objavio teaser objave za svoj novi SUV i najavio kako će automobil imati novi V8 motor i plug-in hibridni pogonski sklop koji će razvijati kombiniranu snagu od impresivnih 653 KS.

image

BMW XM

iXForums

Od ostalih detalja valja izdvojiti električni doseg od 80 kilometara, MM Professional ovjes i integralno aktivno upravljanje. Kupci će također moći odabrati M kočnice i specijalne naplatke dimenzija do 23 cola.

image

BMW XM

iXForums

Iako BMW u posljednje vrijeme šuti o razvoju ovog automobila, nakon ovih skica sve je izvjesnije da on dolazi. I BMW je ranije najavio da će proizvodnja XM-a početi krajem ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:23