MALI SPORTSKI SUV

Procurile fotografije prije premijere: Ovo je potpuno novi BMW X1 te električni iX1

Riječ je o SUV modelu kompaktne klase X1 kojem je premijera zakazana za 1. lipnja ove godine

BMW X1

 Instagram Leaktveak

Kao što je bio čest slučaj prethodnih godina, slučajno ili namjerno, došlo je do još jednog "curenja" službenih fotografija novog BMW modela prije premijere.

Riječ je o SUV modelu kompaktne klase X1 kojem je premijera zakazana za 1. lipnja ove godine.

Službene fotografije osvanule su na Instagram profilu Leaktveak, a na njima možemo vidjeti novi BMW X1 te električnu varijantu iX1.

Svi tehnički i ostali detalji su još uvijek tajna, no fotografije su ovdje pa možemo komentirati dizajn. Riječ je o evoluciji dosadašnje još uvijek aktualne generacije X1 bez velikih dizajnerskih "ispada", dok verzija u M paketu, sasvim očekivano, dodatno naglašava sportski stil.

Cjelina djeluje prilično atraktivno s aktualnim stiliziranjem maske hladnjaka te modernih prednjih i stražnjih svjetala, sada s grafikom u obliku slova L.

Stražnji kraj karoserije djeluje dinamičnije nego dosad jer se više spušta, a dodan je i velik krovni spojler.

Kod oba modela izostaje "pokazivanje" završetaka ispuha pa taj detalj vjerojatno možemo očekivati samo na vrhunskom ICE modelu X1 M35i.

Procurile su i slike unutrašnjosti na kojima vidimo kokpit s velikim zakrivljenim zaslonom s iDrive 8 operativnim sustavom.

Neke detalje poput središnjeg grebena već smo vidjeli kod novog BMW-a Serije 2 Active Tourer,, iDrive zakretnog prekidača više nema, a umjesto standardne ručice mjenjača postavljena je minimalistička.

image

BMW X1

Instagram Leaktveak

Što se specifikacija tiče, ono što je vidljivo iz brošure, električni SUV BMW iX1 postavljen je na platformu BMW Gen5 eDrive koja dolazi s paketom snage od 200 kW snage (268 KS) plus dodatnih 30 kW (40 KS).

Kapacitet baterije je procijenjen na 64,7 kWh, što pruža WLTP domet prema WLTP-u od 438 kilometara.

image

BMW X1

Instagram Leaktveak

Slajdovi sa specifikacijama koji su procurili pokazuju vrijeme punjenja od 29 minuta od 10 do 80 posto. BMW također kaže da će vam 10 minuta punjenja osigurati domet od 120 kilometara. Kapacitet punjenja kao standard je 11 kW, ali je dostupan i opcijski sustav od 22 kW. Za sve informacije morat ćemo se strpjeti do 1. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:03