Čudan sudar

Prisilno sletjeli i zaustavili avion pored ceste kad se u njih zabio terenac. Dvije osobe ozlijeđene

Vozač Nissanovog SUV-a zabio se u lijevo krilo zrakoplova, zbog čega se cijela letjelica odbacila i udarila u dvoje ljudi

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Koje su šanse da udarite u avion koji je prisilno morao sletjeti na cestu? Veoma niske, ali to se ipak dogodilo ovog vikenda. Prema Državnoj autocestnoj patroli Nevade, mali osobni zrakoplov bio je prisiljen prinudno sletjeti na autocestu US95 u Lee Canyonu u Nevadi nakon mehaničkih problema u letu.

Zrakoplov je sletio i na kraju se zaustavio na lijevom rubu autoceste oko 9:40 sati. Govoreći za KRQE News, svjedok je rekao da su putnici u avionu bili neozlijeđeni prilikom slijetanja i da su oboje uspjeli izaći iz aviona bez problema.

Svjedok je bio Kevin King iz sjevernog Las Vegasa, koji je također letio s pilotom instruktorom u vrijeme incidenta.

image

Screenshot incidenta

Twitter Screenshot

Kontrola leta im je rekla da prelete iznad mjesta slijetanja kako bi se uvjerili da su dvije osobe koje su sudjelovale u nesreći u redu.

Uspjeli su uspostaviti radio kontakt s prizemljenim pilotima, koji su rekli da su dobro i da stoje iza desnog krila zrakoplova, dvosjeda DA20.

image

Screenshot incidenta

Twitter Screenshot

Međutim, oko pet do deset minuta kasnije, vozač Nissanovog terenca u prolazu udario je u lijevo krilo zrakoplova, zbog čega se cijela letjelica odbacila i udarila u dvoje ljudi. Oba pilota, kao i vozač, prevezeni su u bolnicu s ozljedama koje nisu opasne po život, priopćila je policija.

King je rekao da je vozač Nissana vozio brzo, a na fotografijama se vidi da mu je vjetrobran potpuno razbijen. Dodao je, međutim, da je nekoliko vozila uspjelo proći pored aviona na autocesti bez incidenata. Policija je rekla da istražuje nesreću.

Sudar služi kao podsjetnik sudionicima u prometu da se dobro odmaknu kada ostanu zaglavljeni na bankini nakon nezgode, jer vozači mogu promašiti čak i najočiglednije znakove upozorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:42