IZGLEDA ODLIČNO

Prior design nudi cool doradu za ljubitelje kultnog modela: ovo je njihov Audi RS2 Coupe!

Prvi Audi sa oznakom RS - model RS2 nudio se samo u karavanskom izdanju, a Prior Design je sada napravio coupe izvedbu
RS2 Coupe
 Prior Design

Prvi Audijev model sa oznakom RS bio je RS2 iz 1994. godine koji je u svoje doba ujedno bio i najbrži karavan na svijetu. Njemački proizvođač napravio ga je u suradnji sa Porscheom pa su ga tako krasili Porsche Cup alu naplaci, retrovizori, pokazivači smjera i svjetla za maglu, te Porsche kočiona kliješta i ovjes. Motor - 2,2-litreni 5-cilindraš od 315 KS također je razvijen, odnosno modificiran uz pomoć Porschea. Model je bio naziran na Audiju 80, a RS oznaku dobila je samo karavanska izvedba. S obzirom da da je ista platforma imala i coupe izvedbu, prava je šteta da i spomenuti model nije dobio RS izvedbu.

image
RS2 Coupe
Prior Design

Ipak, fanovi marke sada će moći i to doživjeti! Kako? Kompanija Prior Design u suradnji sa JP Performanceom odlučila je spomenuti Audi 80 Coupe modificirati te mu igraditi "body kit" koji proširuje cijelu karoseriju. Pogon? Kako bi sve bilo u skladu sa "pravim" RS2 modelom, snaga 2,2-litrenog 5-cilindraša povećana je također na 315 KS.

image
RS2 Coupe
Prior Design

Kao što možete vidjeti sa slika, sve to izgleda odlično, pa tako stražnjim dijelom dominiraju masivni difuzor, dvostruki nastavci ispušnog sustava i integrirani spojler. Pogled na bok otkriva nove mat crne aluminijske naplatke, dok se na prednjem dijelu ističe novi agresivni odbojnik sa karbonskim dodacima.

image
RS2 Coupe
Prior Design

U Prior Designu su odlučili napraviti 40 primjeraka, a sigurni smo kako će svi biti brzo rasprodani...

image
RS2 Coupe
Prior Design
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:52